Evenimentul Zilei > Actualitate > Start în sezonul carnavalurilor
Start în sezonul carnavalurilor

Start în sezonul carnavalurilor

La Veneţia, una dintre temele principale este, în acest an, „România şi muzica sa“.

Câteva oraşe europene (şi nu numai) dau acum startul la carnavaluri şi se întrec în parade, băutură pe săturate şi distracţie în costume cât mai trăsnite. Chiar dacă nu se înscriu în topul „mascaţilor“, din ce în ce mai mulţi români se aventurează într-o astfel de minivacanţă. Care sunt însă cele mai cunoscute petreceri de sezon?

Carnavalul de la Veneţia este şi
cel mai popular printre români, aşa cum spun operatorii din turism. „Românii se duc la Veneţia pentru că este şi cel mai apropiat, are cea mai lungă tradiţie şi are loc întrunul dintre cele mai romantice oraşe din Europa, în apropierea Valentine’s Day“, spune Mircea Vladu, de la Prestige Tours.

Pentru ediţia din acest an, organizatorii au ales printre temele principale „România şi muzica sa“. Nightlosers, Shukar Collective, Amadeus şi Orchestra de Cameră Philarmonia din Bucureşti vor concerta în Piaţa San Marco. Actorul Dan Puric va avea un spectacol la Teatrul Goldoni. Căluşarii şi alte grupuri artistice vor reprezenta tradiţiile româneşti.

Dacă îţi surâde ideea, pregă
teşte-ţi bagajele: carnavalul începe pe 25 ianuarie şi se termină pe 5 februarie. Poţi fi doar un spectator la Paradă sau să participi chiar tu însuţi.

Bărbaţii se pot costuma în
femei, muncitorii în prinţi, arlechini sau baroni, fiecare trăind în pielea personajului dorit – iar femeile în prinţese, în războinica Xena sau în vrăjitoare (costume foarte populare, după cum spun specialiştii).

Cei mai mulţi închiriază
costumele, dar îl poţi şi cumpăra – în cazul în care te tentează să mergi şi la anul.

PROGRAM


Spectacole
cu artişti români

Sâmbătă, 26 ianuarie.
Concert susţinut de Orchestra de Cameră Philarmonia din Bucureşti (dirijor: Nicolae Iliescu) în Piaţa San Marco.
Miercuri, 30 ianuarie.
Spectacol cu actorul Dan Puric, la Teatrul Goldoni.

Joi, 31 ianuarie.
Recital al formaţiei Shukar Collective, în Piaţa San Marco.

Vineri, 1 februarie.
Concert al formaţiei Nightlosers, în Piaţa San Marco.

Sâmbătă, 2 februarie.
Concert al lui Marius Mihalache, în Piaţa San Marco.
Duminică, 3 februarie. Concert al lui Marius Mihalache, în Piaţa San Marco.

Marţi, 5 februarie.
Reprezentaţie a trupei Amadeus, în Piaţa San Marco.

Sursa: Mediafax

OFERTE

> Circuit cu două zile la Veneţia, 335 de euro. Transport dus-întors cu autocarul (Bucureşti-Budapesta- Viena-Lido di Jesolo-Veneţia), şase nopţi de cazare în cameră dublă la hoteluri de trei stele, cu mic dejun inclus, însoţitor de grup. Supliment cameră single: 75 de euro (www.interra.ro).

>
Bilet de avion dus-întors Bucureşti-Veneţia, 211,63 euro.
Preţ cu taxe incluse, valabil pe 15 ianuarie, pentru plecare pe 1 februarie şi întoarcere pe 5 februarie. (www.alitalia.com).

>
Circuit cu trei zile la Veneţia,
325 de euro. Transportul cu autocarul, trei nopţi de cazare la Veneţia şi trei la Budapesta (cu mic dejun inclus) la hotel de trei stele. (www.prestigetours.ro).CEL MAI MARE


Rio de Janeiro, distracţie fără limite


Samba, femei frumoase şi
plaje fierbinţi – acestea sunt atracţiile principale pentru turişti în îndepărtatul Rio de Janeiro. Între 1 şi 5 februarie, petrecerile se ţin lanţ în tot oraşul. Debutează cu spectacolele şcolilor de samba şi culminează cu distracţiile nocturne.

Specialiştii avertizează însă că, pe lângă preţul pachetului de vacanţă, o astfel de aventură poate deveni foarte costisitoare.

„În principiu, dacă vrei să vezi
Rio de Janeiro, ar fi bine să nu te duci în perioada Carnavalului. Manifestarea e superbă, dar preţurile sunt destul de piperate. În plus, rata criminalităţii creşte destul de mult şi, din păcate, au loc destul de multe evenimente neplăcute. De exemplu, locuitorii cu bani din Rio părăsesc oraşul, tocmai pentru a nu trăi experienţe neplăcute“, spune Aurelian Bratosin, directorul Butterfly Tourism.

Ofertă:
Rio de Janeiro, 1.800 de euro. Pachetul include transportul cu avionul, opt nopţi de cazare şi mic dejun la hotel de trei stele, ghid turistic (www.butterfly.ro).

ALTERNATIVA EUROPEANĂ


Tenerife şi Nisa, istorie şi nobili


Şi la Nisa ori Tenerife, au loc
carnavaluri cu prestigiu şi istorie. „Preţurile pentru Nisa şi Tenerife sunt cu circa 30% mai mici decât pentru Rio, pentru că distanţa până acolo este mai mică“, explică Adriana Goicea de la Prompt Service Travel.

Se spune că la Tenerife ar fi cel
de-al treilea carnaval ca mărime din lume. Alegerea reginei Carnavalului (programată pe 30 ianuarie) durează toată noaptea şi este transmisă şi la TV. Festivităţile au început pe 14 ianuarie şi se vor încheia pe 10 februarie.

La Nisa, Carnavalul ţine de pe
16 februarie până pe 2 martie. Strălucirea sa este garantată de prezenţa multor reprezentanţi ai familiilor princiare europene.

Oferte:
Nisa, 595 de euro (plus 165 de euro, taxe de aeroport).
Pachetul este valabil pentru perioada 19-24 februarie şi include cinci nopţi de cazare (cu mic dejun) la hotel de patru stele (www.cocktailholidays.ro).

Tenerife, 715 euro,
4-10 februarie. Pachetul include şase nopţi cazare cu demipensiune la hotel de patru stele, transportul cu avionul, ghid turistic (www.cocktailholidays.ro).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: