Evenimentul Zilei > Actualitate > Starcraft II, cel mai aşteptat joc, apare mâine pe piaţă
Starcraft II, cel mai aşteptat joc, apare mâine pe piaţă

Starcraft II, cel mai aşteptat joc, apare mâine pe piaţă

Asemeni unei bombe nucleare, jocul va face multe "victime" în rândul gamerilor împătimiţi, mai ales după ce versiunea beta a provocat adevărate "tsunamiuri virtuale" pe glob.

Starcraft 2 – Wings of Liberty, cel mai aşteptat joc de strategie al acestui deceniu, va fi lansat, în sfârşit, mâine, 27 iulie, în mai multe ţări din lume. Creatorii jocului, Blizzard Entertainment, au lansat acum câteva luni versiunea beta.

Starcraft 2 va fi disponibil în ţări precum Statele Unite, Canada, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Rusia, dar şi în mai multe state din Europa.

În România, marile magazine aduc jocul pentru PC la preţuri cu pornire de la 200 de lei. Spre exemplu, eMag.ro vinde varianta pentru PC la 229 de lei, în timp ce Diverta îl are la doar 208 lei. Alţi vendori de pe piaţa on-line, precum Evomag.ro, au jocul la acelaşi preţ ca şi eMag.ro, 229 lei, dar în stocuri mult mai mici.

Strategia la ea acasă

Faptul că este cel mai apeciat joc de strategie nu poate fi contestat de nimeni, având în vedere că prima variantă a fost lansată în 1998 şi a reuşit să creeze o adevărată manie.

Mulţi din românii care aşteaptă jocul deja au umplut forumurile cu informaţii despre ce va conţine în plus noul Starcraft. Pe site-ul eMag, unul dintre comentatori spune că Blizzard a implementat un sistem bazat pe ligi: bronze, silver, gold, platinum şi diamond.

"În funcţie de meciurile de plasament eşti încadrat într-o ligă şi viitoarele meciuri or să fie oarecum echilibrate. Când devii mai bun şi reuseşti să câştigi mai multe meciuri, avansezi ca poziţie în liga ta şi, la un moment dat, eşti promovat sau retrogradat", spune unul dintre cei care comentează.

Pentru colecţionari

Pentru gamerii cu adevărat pasionaţi de acest joc, Blizzard a scos şi o ediţie de colecţie numită Starcraft 2 Collectors Edition, cu preţ de pornire de 400 de lei. Acesta conţine o carte de 176 de pagini, "The Art of Starcraft II", stick USB de 2 GB, copie a tăbliţei de identificare în armata lui Jim Raynor, ce vine cu jocul original Starcraft şi expansionul Brood War. În cutia de colecţie se mai poate găsi şi un DVD cu peste o oră de interviuri şi filmuleţe de comentarii plus un CD cu soundtrack- ul oficial al Starcraft II: Wings of Liberty, cu 14 track-uri din joc plus alte surprize.

Până în prezent prima parte a jocului s-a vândut în mai multe zeci de milioane de exemplare, în ţări precum Coreea de Sud şi cea de Nord existând şi campionate naţionale pentru acest joc. Mai multe informaţii puteţi afla pe site-ul oficial starcraft2. com.

200 de lei
va fi preţul de pornire al jocului în diferite magazine din România

CRAFTMANIA

Coreeni, ahtiaţi după joc

Coreeni au printre cele mai puternice dacă nu chiar cele mai mari astfel de campionate de StarCraft, jocul fiind ridicat la nivel de sport. În Coreea de Sud, gamerii de top câştigă anual milioane de dolari din astfel de concursuri care sunt transmise prin intermediul televeziunilor special create pentru joc.

StarLeague este una dintre cele mai prestigioase ligi de joc individual din Coreea. Evenimentul este organizat şi transmis de OnGameNet (OGN). Printre cei mai buni jucători din lume la acest sport se numără NaDa, JaeDong sau July, ei câştigând de mai multe ori "Golden Mouse" (Mouse-ul de Aur – n.r.). Astfel de evenimente reuşesc să adune stadione întregi de împătimiţi ai jocului.

Pe lângă StarLeague, mai există şi MBCGame StarCraft League, un fel de frate mai mic, nu la fel de prestigioas, dar la fel de apreciat.