Elveţianul Stanislas Wawrinka, 28 de ani, s-a calificat ieri în semifinalele turneului de tenis de la Australian Open, primul de Grand Slam al anului, după ce l-a învins pe numărul doi mondial, sârbul Novak Djokovici (medalion). Meciul dintre Wawrinka şi Djokovici a fost un adevărat regal. Partida a durat patru ore, elveţianul impunându- se în cinci seturi, 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7. Numărul 8 în ierarhia ATP, Wawrinka şi-a luat astfel revanşa după ce anul trecut, în "optimile" de la Australian Open, Djokovici se impunea tot în cinci seturi, în ultimul la "10"!
"Sunt foarte fericit"
Foarte determinat, Wawrinka a evoluat perfect, dominându-l în primul rând psihic pe sârb. În semifinale, Wawrinka va da piept cu cehul Tomáš Berdych, care a trecut în "sferturi" de David Ferrer, 6-1, 6-4, 2-6, 6-4.
"Sunt foarte, foarte, foarte, foarte, foarte fericit", a spus Wawrinka, emoţionat, la finalul meciului cu Novak Djokovici. "A trebuit să duc mai întâi o luptă cu mine însumi şi apoi cu Novak. A trebuit să găsesc o soluţie pentru a nu mai pierde din nou în cinci seturi în faţa lui. Am de gând să mă bucur pentru această victorie, pentru că e una foarte importantă. Mă bucur de viaţa mea, mă bucur de tenis", a mai spus elveţianul.
Campion de patru ori la Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013), Novak Djokovici, 26 de ani, a ratat astfel şansa de a juca a 15-a semifinală consecutivă la un turneu de Grand Slam! Până ieri, el nu pierduse niciun meci la Melbourne din sferturile de finală ale ediţiei din 2010.
Nole a bifat ieri prima înfrângere după mai bine de patru luni. Ultimul eşec l-a înregistrat în 9 septembrie, în finala de la US Open, când a fost învins de Rafael Nadal. Pentru Novak Djokovici, colaborarea cu germanul Boris Becker a început prost. La primul turneu important cu Becker antrenor, Djokovici s-a oprit în "sferturi"!
În umbra lui Roger Federer
Stanislas Wawrinka s-a născut pe 28 martie 1985 la Saint-Barthélemy, în vestul Elveţiei, o localitate aflată aproape de Lausanne. A stat mereu în umbra mult mai celebrului său conaţional Roger Federer, fiind numit adesea "a doua rachetă a Elveţiei". A câştigat de-a lungul carierei doar cinci turnee, Umag (2006), Casablanca (2010), Chennai (2011 şi 2014) şi Oeiras (2013). Alături de Roger Federer a adus Elveţiei aurul olimpic la Beijing în proba de dublu.

Te-ar putea interesa și: