Sponsor PDL pentru „Ion Moina”

Sponsor PDL pentru „Ion Moina”

Cea mai mică ofertă depusă în cadrul licitaţiei pentru construirea Stadionului „Ion Moina” din Cluj-Napoca aparţine firmei ACI SA Cluj.

Aceasta a trecut în plicul deschis ieri de comisia desemnată prin hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj 115,54 milioane lei (aproape 27,5 milioane de euro), iar perioada de finalizare - 24 de luni. Comisia va anunţa zilele următoare câştigătorul licitaţiei.

ACI s-a prezentat la licitaţie în asociere cu firmele Transilvania Construcţii SA, Con-A SRL din Sibiu, Societatea de Arhitectură Dico&Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca (UTCN).   Transilvania Construcţii a început să facă afaceri frumoase cu statul abia după ce PDL a venit la putere, în 2004. De altfel, firma de regăseşte pe lista sponsorilor PDL Cluj, la alegerile locale din 2008. Suma donată a fost de 225.000 de lei.

Un alt mare semn de întrebare este legat de oferta financiară depusă de ACI. În 2008, autorităţile judeţene au organizat o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate, prin care să se stabilească preţul orientativ al stadionului şi proiectul de autorizare a construcţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Licitaţia a fost adjudecată de UTCN, care a subcontractat lucrările către Bogart Construct SRL şi cabinetul de arhitectură Dico&Ţigănaş.   Bogart Construct SRL, care a realizat studiul de fezabilitate, a stabilit un preţ orientativ al lu crării la 45 de milioane de euro, deci mai mult decât suma avansată în ofertă.

De subliniat că, din partea UTCN, de proiect s-a ocupat prorectorul Mircea Petrina, care e şi acţionar la societatea Bogart Construct SRL. Petrina a spus că prin studiu au fost fixate doar preţul orientativ al stadionului şi un număr estimativ de locuri.