Spitalul unde poţi scăpa de obezitate

Spitalul unde poţi scăpa de obezitate

O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână.

În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi permit investigaţii medicale în străinătate a fost deschis în Bucureşti.

Spitalul privat Delta Pro are 50 de paturi, plus cinci de terapie intensivă şi patru săli de operaţie (funcţionale de la 1 ianuarie 2011) dotate cu aparatură performantă, atât pentru intervenţii clasice, cât şi pentru intervenţii laparoscopice.

Tratamente mai eficiente pentru kilograme în plus

Delta Pro include primul Centru de Excelenţă în Chirurgia Obezităţii din România şi Europa de Est, acreditat de Federaţia Internaţională pentru Chirurgia Obezităţii şi Centrul de Excelenţă în Flebologie şi Hernie. Operaţiile de obezitate sunt efectuate de o echipă de chirurgi condusă de directorul centrului, medicul Cătălin Copăescu, chirurg acreditat pentru efectuarea operaţiilor de acest gen, care are la activ peste 2.000 de operaţii de tratare a obezităţii.

"Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă medicina mileniului III. Este dovedit statistic, marea majoritate a celor care slăbesc prin diete şi tratamente medicale îşi recâştigă greutatea într-un interval relativ scurt. Din acest motiv, singurul tratament eficient al obezităţii este tratamentul chirurgical: micşorarea stomacului, bypassul gastric, balonul gastric, gastric banding laparoscopic", spune medicul Cătălin Copăescu.

Diagnosticarea şi investigaţiile sunt realizate prin metode moderne, precum rezonanţa magnetică 3 tesla (primul aparat de acest fel din România), endoscopia, ecografia 4D, angiografia coronariană, precum şi cele mai avansate analize de laborator (inclusiv de genetică).

În plus, se folosesc cele mai noi tehnologii medicale, de la laser la chirurgie laparoscopică şi robotică. Policlinica oferă 24 de cabinete de specialitate, de la medicină de familie, medicină internă, ginecologie, nutriţie şi dermatologie, până la imagistică, psihologie şi oncologie (fiind primul spital privat care are şi o secţie de chirurgie oncologică).

Programe de sănătate şi abonamente personalizate

Pachetele de sănătate oferite sunt ţintite pe anumite afecţiuni, precum Delta Breast (screening pentru depistarea precoce a cancerului de sân), Delta Femina (investigaţii pentru depistarea cancerului de col uterin), Delta Forever Young (consultaţii şi tratamente estetice), Delta Veno (tratamentul varicelor cu laser), precum şi investigaţii la nivelul tubului digestiv prin metode neinvazive (endoscopia digestivă, colonoscopia, anuscopia, papilosfincterotomia endoscopică).

Centrul oferă mai multe variante de abonamente de sănătate: individuale, destinate persoanelor fizice, cu preţuri cuprinse între 19 şi 75 de euro pe lună, precum şi abonamente "corporate", destinate persoanelor juridice, care includ servicii de Medicina Muncii. Mai multe detalii despre serviciile oferite se găsesc pe site-ul www.deltapromedical.ro.

La lansarea centrului au fost atât personalităţi din domeniul medical, precum medicul Cătălin Copăescu, dr. Dana Jianu şi dr. Ştefan Jianu, medici chirurgi, cardiologul Şerban Bălănescu, prof. dr. Irinel Popescu, fostul ministru al educaţiei, Cristian Adomniţei, dar şi Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, şi alţi artişti.

DOTĂRI. Aparatura medicală este foarte performantă

Ne puteți urmări și pe Google News