Spectacolul lui Popescu, ignorat de FRF

Spectacolul lui Popescu, ignorat de FRF

„Seara Campionilor“, spectacolul caritabil organizat de fundaţia lui Gică Popescu, a reuşit să adune în Ghencea crema fotbalului românesc, precum şi staruri mondiale precum Figo şi Raul, foşti câştigători ai trofeului „Balonul de Aur“.

De la eveniment a absentat conducerea FRF. Oficialii Mircea Sandu şi Adalber Kassai au primit invitaţii, la fel ca şi selecţionerul Victor Piţurcă, dar nu s-au sinchisit să vină la meci, şi nici să participe la licitaţia de dinaintea jocului. „Aş fi venit cu mare plăcere, dar sunt la Sydney în acest moment“, s-a justificat ieri Naşu’.

Organizatorii evenimentului acuză faptul că Sandu şi Kassai n-au dat nici măcar un telefon pentru a se scuza că nu pot onora invitaţia. Opoziţia FRF faţă de evenimentul caritabil organizat de Gică Popescu a fost totală. Deşi iniţial îşi dăduse acordul, selecţionerul Victor Piţurcă a decis să le interzică lui Mutu şi lui Chivu să joace în Ghencea, speriat că starurile tricolorilor s-ar fi putut accidenta. Prunea: „N-am fost invitat“

Atitudinea lui Piţi s-a schimbat după ce Ovidiu Petre s-a lovit la un meci cu jurnaliştii, în care s-a lovit stupid şi a ratat participarea la Euro. „Nici Domenech nu le permite jucătorilor să participe la toate show-urile“, a sărit ieri Mircea Sandu în apărarea subalternului său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Partida din Ghencea, încheiată cu scorul de 5-3 în favoarea „stelelor lumii“, a aşezat faţă-n faţă generaţia de aur a fotbalului românesc, condusă de „regele“ Gică Hagi, şi echipa portughezului Luis Figo. Din naţionala care, în 1994, obţinea cea mai mare performanţă a României au lipsit actualii federali Ionuţ Lupescu şi Florin Prunea.

Cei doi sunt în conflict cu Gică Popescu. Divergenţele dintre „tabăra“ lui Popescu şi „lupii tineri“ de la FRF s-au acutizat în toamna anului trecut, la a treia ediţie a „Serii Campionilor“, când, invitaţi la meciul organizat la Cluj, Lupescu şi Prunea au refuzat să participe. De la FRF, Popescu l-a invitat doar pe Miodrag Belodedici! Florin Prunea a reacţionat ieri: „N-am fost invitat la spectacol. Mai multe nu vreau să comentez. Spun doar că Popescu a făcut ceva frumos“. 1milion de euro reprezintă încasările rezultate în urma organizării show-ului „Seara Campionilor“. Suma a fost strânsă din licitaţia tricourilor de joc şi din vânzarea biletelor.

ATMOSFERĂ

Raul şi Figo au privit dezolaţi tribunele goale Pentru „Seara Campionilor“ din Ghencea, Luis Figo a reuşit să adune în echipa sa o mulţime de supervedete în frunte cu Raul Gonzales.

Alături de atacantul echipei Real Madrid, la Bucureşti au evoluat şi şase jucători de la Inter Milano, proaspăt campioană a Italiei. Portugalia a fost şi ea reprezentată de o armată de actuali şi foşti fotbalişti, printre care Pedro Pauleta, care sâmbătă jucase finala Cupei Franţei, Sa Pinto şi Fernando Couto.

Ilie Balaci are tatăl bolnav

În ciuda distribuţiei de excepţie şi a mediatizării de care a avut parte, evenimentul desfăşurat pe stadionul Steaua nu a adunat în tribune decât 10.000 de oameni.

În momentul în care au intrat pe gazon şi au văzut tribunele aproape goale, „stranierii“ lui Luis Figo au rămas cu gura căscată. „Dacă s-ar fi disputat în orice oraş din privincie, stadionul ar fi fost arhiplin“, a comentat, la final, Ilie Balaci. Fostul mare jucător al Craiovei Maxima a fost la un pas de a refuza invitaţia la „Seara Campionilor“.

Balaci este preocupat în ultima vreme de starea de sănătate precară a tatălui său, aflat la Craiova. Ieri-dimineaţă, la doar câteva ore după spectacolul din Ghencea, Balaci a plecat în Bănie, pentru a fi alături de părintele său. Rică Răducanu şi-a dislocat umărul

Intrat pe teren odată cu Mircea Lucescu, portarul Rică Răducanu şi-a dislocat umărul şi a primit îngrijiri medicale în maşina salvării prezentă la stadionul „Steaua“ pentru cea de-a patra ediţie a „Serii Campionilor“.

„I-a sărit umărul!“, a dezvăluit Mircea Lucescu despre fostul său coleg de la Campionatul Mondial din Mexic 1970. Răducanu s-a accidentat în momentul în care a efectuat un plonjon. Fostul portar al României a fost transportat la spital. MOMENT ISTORIC

Mircea Lucescu a fost ovaţionat în Ghencea Seară magică în Ghencea şi pentru antrenorul Mircea Lucescu. Tehnicianul de la Şahtior Doneţk, cu un trecut dinamovist de notorietate, a fost aplaudat minute în şir, iar numele său a fost scandat de spectatorii din Ghencea mai abitir decât cel al lui Gică Hagi.

În vârstă de 63 de ani, fosta extremă de la Dinamo a făcut o cursă pe partea stângă şi i-a pasat decisiv tânărului Sabin Sburlea, elevul lui Răzvan Lucescu la FC Braşov. Reacţia tribunei l-a surprins plăcut pe Mircea Lucescu, cel care a fost la un pas să refuze invitaţia de a participa la „Seara Campionilor“ tocmai fiindcă se temea de o reacţie ostilă a spectatorilor, în marea lor majoritate stelişti.

„Cum mă vor primi oare spectatorii din Ghencea?“, s-a întrebat Lucescu înaintea meciului. Fericit, la final, „Il Luce“ a făcut o mărturisire şocantă: „Acesta a fost meciul meu de retragere din fotbal!“.

Aflat în loja sa, Gigi Becali a urmărit şi el surprins reacţia fanilor Stelei la adresa lui Mircea Lucescu.

GREŞEALĂ

Ienei l-a rebotezat pe Ropotan

Selecţionata lui Gică Popescu a avut luni seară pe bancă şi doi antrenori celebri, Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu. „Nea Imi“ a gustat din plin show-ul. La final, emoţionat, Ienei i-a confundat pe jucătorii români intraţi după pauză: „Mi-au plăcut tinerii din această seară: Keşeru, Torje, Sepsi şi Toporan (n.r. - fotbalist la AS Filipeştii de Pădure). Cum? Ropotan? A, da, Ropotan!“, a spus Ienei, care i-a rebotezat pe Cosmin Contra, numindu-l Cozmin Cozma, şi pe italianul Paulo Di Canio - devenit Paulo Di Caprio!