"Sunt în China din martie 2008 şi am început practica în noiembrie. METP mi-a oferit o mare oportunitate de a învăţa limba chineză şi de a mă familiariza cu practica de afaceri chineză", a declarat Alin Kalo, specialist român în comerţ exterior.

Programul de zece luni, finanţat de către UE, oferă IMM-urilor posibilitatea de a-şi instrui angajaţii pentru ca aceştia să devină experţi calificaţi prin instruire lingvistică aprofundată şi experienţa practică in China pentru a opera pe piaţa chineză. Scopul este ca respectivii experţi să-şi utilizeze competenţele noi dobândite ca şi contactele stabilite, necesare pentru desfăşurarea activităţilor comerciale cu China.
 
Obiectivul pe termen lung al METP este să întărească şi să asigure o îmbunătăţire de durată a relaţiilor dintre UE şi China prin schimburi şi cooperare economice. Stefan Hell, Şeful Echipei de la Beijing: “Principala condiţie pentru a înregistra succes în afaceri în China este o cunoaştere aprofundată a economiei, culturii şi eticii în afaceri.

În acelaşi timp, programul funcţionează ca o platformă de întâlnire pentru europeni şi chinezi, unde aceştia îşi vor putea construi relaţii pe termen lung – fundamentul unei afeceri de succes în China.

Pe lângă organizarea întregii vizite, UE va acoperi întregul cost al instruirii. METP va pune la dispoziţia participanţilor o alocaţie de întreţinere lunară (aproximativ 1000 de Euro). Toţi absolvenţii vor obţine o diplomă oficială, semnată de Ambasadorul UE în China.
 
METP este o iniţiativă de patru ani a Comisiei Europene şi a Guvernului chinez, împărţită în patru serii, fiecare având durata de zece luni. Seria a patra va începe în mai 2009.

Pentru mai multe informaţii în legătură cu METP vizitaţi www.metp.net.cn.