Specialist în probleme legate de terorism: „Israelul este singura super-putere care se bazează pe apă” Sfaturi pentru România

Specialist în probleme legate de terorism: „Israelul este singura super-putere care se bazează pe apă” Sfaturi pentru România Sursa: Facebook

Avi Jorisch, scriitorul israelian, specialist în probleme legate de terorism, încurajează toate țările din Europa inclusiv România să adopte modelul Israelului cu privire la dependența de energie.

Avi Jorisch a vorbit despre războiul din Ucraina și posibilul său final, dar şi despre invențiile Israelului care au arătat lumii că și în cele mai grele condiții poți să devii o țară independentă energetic, independentă din perspectiva surselor de apă și să poți cu adevărat să îți hrănești cetățenii.

Israel, singura super-putere care se bazează pe apă

„Dacă ne uităm la câteva dintre provocările globale ale anilor care urmează, Israelul a venit cu niște soluții care sunt relevante pentru toate țările, care pot să facă viețile oamenilor cu adevărat mai bune, prin vindecarea celor bolnavi, prin hrănirea celor înfometați, și ajutarea celor aflați în nevoie.

Israelul este, din ceea ce știu eu, singura super-putere care se bazează pe apă. Și când spun asta, mă refer la o țară care are 60% deșert și o cantitate uriașă de apă acum. Are acele irigații fir cu fir, care au fost inventate în anii '60 și care reușesc să dubleze producția agricolă, utilizând doar jumătate din cantitatea de apă”, a declarat Avi Jorisch.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfaturi pentru întreaga Europă

Cu privire la evenimentele din Ucraina, scriitorul a spus că „războiul de acum va forța Ucraina și, prin proximitate, întreaga Europă să devină mai rezilientă atunci când vorbim despre agricultură, apă, sărăcie şi energie”.

„Cred că trebuie să privim războiul din Ucraina ca fiind o problemă de reziliență. Dacă luăm modelul Israelului, vedem că e o țară care se confruntă cu războiul și cu terorismul de mai bine de 70 de ani și e una dintre cele mai reziliente țări de pe pământ.

Războiul de acum va forța Ucraina și, prin proximitate, întreaga Europă să devină mai rezilientă atunci când vorbim despre agricultură, despre apă, despre sărăcie, când vorbim despre energie”, mai subliniază scriitorul israelian.

Cum putem deveni o țară independentă energetic

Avi Jorisch a dat ca exemplu Israelul, care a devenit în cele mai grele condiții o țară independentă energetic.

„Și aici cred cu adevărat că putem folosi modelul israelian, care a arătat lumii că și în cele mai grele condiții poți să devii o țară independentă energetic, independentă din perspectiva surselor de apă și să poți cu adevărat să îți hrănești cetățenii.

Cu siguranță nu am un glob de cristal, dar din perspectiva digitală, dacă digitalizăm viața cetățenilor și permiți datelor să plece, să poată fi folosite în afara țării în orice condiții s-ar întâmpla asta, pentru asta chiar încurajez Ucraina și toate țările, inclusiv România, să se digitalizeze”, a declarat Avi Jorisch pentru antena3.ro.

Avi Jorisch deține o diplomă de licență în istorie de la Universitatea Binghamton și un master în istorie islamică de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. El a studiat, de asemenea, arabă și filozofie islamică la Universitatea Americană din Cairo și la Universitatea al-Azhar. El a călătorit mult în Orientul Mijlociu și este un comentator mass-media cunoscut despre subiecte precum islamul radical, publicând inclusiv pentru New York Times, Wall Street Journal și Al-Arabiya.net.