Evenimentul Zilei > Politica > Şova, întrebat dacă PSD ia în calcul suspendarea lui Băsescu: E atribuţia Parlamentului
Şova, întrebat dacă PSD ia în calcul suspendarea lui Băsescu: E atribuţia Parlamentului

Şova, întrebat dacă PSD ia în calcul suspendarea lui Băsescu: E atribuţia Parlamentului

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a fost întrebat, marţi, dacă PSD ia în calcul demararea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, el răspunzând că Parlamentul este instituţia care are această atribuţie, şi nu formaţiunea social-democrată.

”E atribuţa Parlamentului asta, nu a PSD. În Parlament se discută asta”, a spus Şova, citat de mediafax.ro.

El a arătat că şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, poate aştepta un răspuns pe această temă tot de la Parlament.

Călin Popescu-Tăriceanu numai de la Parlament poate aştepta (răspuns – n.r.), nu de la PSD”, a spus Şova.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al SIE intră la capitolul ”golănii marca Băsescu” şi ”diversiune”.

Chestionat dacă recentele declaraţii ale lui Băsescu sunt un motiv pentru continuarea demersului pentru suspendarea acestuia, Tăriceanu a spus că s-ar putea ca această nouă ieşire a preşedintelui să trezească pe mulţi la realitate şi să ia o hotărâre.

”Eu m-am aşteptat de mult ca această cerere să fie susţinută mai larg, şi mi s-a spus: ”Nu facem acest lucru pentru că îl introducem pe Băsescu în joc„. Ieri-seară azi avut o dovadă că nu cererea de suspendare sau nesuspendarte îl determină pe Băsescu să acţioneze. El a făcut aseară un gest care pentru mine nu este surprinzător în ceea ce priveşte maniera de a se comporta”, a declarat Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: