UPDATE: Instanța a admis excepția Irinei Truică, potrivit căreia instanțele românești nu sunt competente să se pronunțe în cauză, până la soluționarea acesteia, definitiv și irevocabil, de către justiția franceză. Astfel, ordonanța președințială prin care Remus Truică solicita ca fetele să fie la el mai mult timp a fost respinsă. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile. 
Irina și Remus Truică au venit separat la Judecătoria Sectorului 1 și au așteptat aproape trei ore, până ca instanța să se ia în discuție dosarul lor. În acest timp, cei doi s-au ignorat, însă au socializat intens cu jurnaliștii prezenți. Remus Truică s-a plâns că Irina nu-l lasă să-și vadă mai des fetele, în condițiile în care i-ar fi oferit 80% din averea sa. „Orice dialog al meu cu ea se termină cu o plângere penală. Pentru mine, ea nu mai există, este un cadavru. I-am zis că-i las 80 la sută din avere, doar să mă lase să-mi văd copiii”, a spus milionarul.
În replică, Irina Truică a susținut că, dimpotrivă, fostul soț nu respectă programul de vizitare a copiilor și că, în pofida insistențelor sale de a discuta cu el, acesta refuză. Femeia a mai spus că e adevărat că i-ar fi oferit 80 la sută din avere și că, oricum, copiii nu sunt monedă de schimb.
Remus Truică are același avocat ca Sarkozy
Ședința de judecată s-a ținut cu ușile închise. Instanța a rămas în pronunțare. Irina Truică a contestat competența Judecătoriei Sectorului 1 București, ca, de altfel, pe cea a tuturor instanțelor românești, până ce justiția franceză nu va soluționa, definitiv și irevocabil, procesul dintre cei doi.
La procesul din Franța, Remus Truică are același avocat pe care l-a avut și președintele Nikolas Sarkozy, la divorț.
Decizia din Franța a fost exprimată în fond și este atacabilă la două instanțe superioare. Următoarea înfățișare este în luna martie.
Remus Truică este fostul director de cabinet al premierului Adrian Năstase și a fost implicat, de-a lungul timpului, în diverse afaceri considerate controversate de către presa de investigații. El deține o proprietate impresionantă în Snagov.
Remus Truică a intrat în vizorul presei de scandal în ultimii ani, după o presupusă relație pe care ar fi avut-o cu Patricia Kass. Aceasta a fost prezentă în România și a cântat la ziua de naștere a lui Remus Truică, pentru puținii și selecții săi invitați.