Evenimentul Zilei > Justitie > Soția fostului ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, audiată la DNA în dosarul milionarului Carabulea
Soția fostului ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, audiată la DNA în dosarul milionarului Carabulea

Soția fostului ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, audiată la DNA în dosarul milionarului Carabulea

Laura Chiţoiu, director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), soţia ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, s-a prezentat astăzi la DNA pentru a fi audiată în dosarul ASF-Carpatica, în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

La intrarea în sediul DNA, Laura Chiţoiu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Potrivit DNA, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea lui Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul ASF, reprezentând interesele Carpatica Asig, Laura Chiţoiu a devansat interviul pentru ocuparea funcţiei de director general al acestei societăţii de asigurări.

  • Carabulea a dat mită un Audi A8 de 80.000 de euro

”Astfel, deşi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chiţoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcţia de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Laura Chiţoiu a modificat componenţa comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcţiei de director general al societăţii de asigurări’, susţin procurorii.

  • Milionarul Carabulea a corupt Autoritatea de Supraveghere Financiară

Conform DNA, în acest fel, Laura Chiţoiu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcţia de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenţia un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată ASF, instituţie care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare de către societăţile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilităţii pieţei de asigurări.

  • Curtea de Apel București: Milionarul Ilie Carabulea rămâne în arest, ca și complicele lui Marian Mîrzac

În acest dosar mai sunt cercetaţi penal Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, şi Marian Mîrzac, ambii arestaţi preventiv, Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, şi Radu Mustăţea, preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: