UPDATE 5. Numele real a lui Vicky este Victoria Spinu. Ea se ocupa, mai ales, de turiştii străini care veneau în România. Potrivit unor surse judiciare, petrecerile cu prostituate se ţineau pe un domeniu de vânătoare din Călăraşi.
Printre clienţii reţelei conduse de soţia lui Codruţ Marta – Andreea se afla un sociolog cunoscut şi patroni de cluburi de fotbal.
UPDATE 4. O fată care participa la petreceri câştiga între 250 şi 850 de ero, iar taximetristul care ducea prostituatele la petreceri încasa între 70 şi 80 de euro. Fetele erau manechine şi aveau maxim 25 de ani. Mâna dreaptă a soţiei lu Codruţ Marta era o fată Vicky. Potrivit unor surse judiciare, DIICOT a monitorizat messengerul fetelor.
UPDATE 3. Un taximetrist a turnat la DIICOT toată schema prin care era condusă reţeaua de prostituate. Acesta a spus ca luat între 70 şi 80 de euro pe cursa. Acesta a mai povestit că la petrecerile private aveau loc orgii, iar legăturile dintre fete şi clienţi erau ţinute de coordonatoare care încasau şi ele 100 de euro de la fiecare client.  
UPDATE 2. Potrivit surselor judiciare, fetele erau prezentate clienţilor nu cu numele de botez ci cu porecle. Botic, Cleopatra, Sandra Bulock, Catedrala, Vampiriţa şi gara sunt doar câteva dintre poreclele folosite de fetele din reţeaua condusă de soţia lui Codruţ Marta.  
UPDATE 1. Potrivit unor surse judiciare citate de mediafax.ro., Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro din traficarea femeilor racolate. O virgină „comandată” în Republica Moldova ajungea la 3.000 de euro.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis arestarea pentru 29 de zile a soţiei fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar. În acelaşi dosar au mai fost arestate două persoane, printre care şi sora Andreei Marta, Maria Magdalena Lungu. Al treilea arestat este Valentin Panait, un taximetrist de încredere care care ar fi efectuat mai multe curse la diferiţi clienţi. Avocaţii celor două surori au declarat că vor face recurs împotriva acestei măsuri.
Procurorii DIICOT le-au reţinut, ieri, pe cele două femei precum şi pe Valentin Panait, pentru constituire de grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.
Sex pe bani cu persoane publice
Andreea Marta – soţia fostului şef de cabinet a lui Sorin Blejnar – a fost chemată pentru audiere de procurorii DIICOT într-un caz de proxenetism, fiind acuzată de racolare de persoane cu o situaţie materială bună cărora le-ar fi facilitat întâlniri amoroase cu fete în România, dar şi în Monaco, Elveţia, Italia. Începând cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. şi Valentin Panait ar fi constituit într-un grup criminal organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie cu caracter transfrontalier, în sensul coordonării unei reţele de prostituate de lux, recrutate din rândul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din România, informează Poliţia Română.
Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc, în principal, pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco. Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini bogaţi sau persoane din lumea mondenă.
"Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste", precizează Poliţia Română, într-un comunicat remis presei. Potrivit poliţiei, activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern în destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.
Citiţi şi:

  • RTV: „Marian Oprişan, client al reţelei de prostituţie coordonată de Andreea Marta”
  • Matroana VIP lua 1.000 de euro pe fată. Soţia dispărutului Codruţ Marta, reţinută