UPDATE: România TV, care citează surse aproapiate anchetei, susţine că în dosar ar apărea pe lista clienţilor şi numele Preşedintelul Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan. Contact telefonic, acesta a negat orice implicare şi a spus că totul „e o mizerie” şi că nu are „absolut nicio legătură cu acest lucru”.

Potrivit procurorilor, o parte din cele 30 de prostituate au fost audiate. Cele două surori urmează a fi prezentate astăzi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. În următoarea perioadă urmează a fi audiaţi şi clienţii prostituatelor, „persoane publice, oameni de afaceri, sau persoane din lumea mondenă”.
Procurorii DIICOT ar fi urmărit reţeaua încă din 2010. Începând de atunci, Andreea Elena Marta (fostă Lungu) de 28 ani şi Maria Magdalena Lungu, de 38 ani au coordonat această grupare, „procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Prostituţie la Monaco
Conform procurorilor, activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco.
Tinerele erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.
Fetele primeau câte 300-500 de euro, în timp ce proxenetele încasau cea mai mare parte a banilor. Tarifele porneau de la 1.000 de euro pe noapte pentru fiecare fată.