Evenimentul Zilei > International > SOROS, din nou în PRIM-PLAN. Ce se întâmplă cu o FUNDAȚIE importantă pe care o FINANȚEAZĂ
SOROS, din nou în PRIM-PLAN. Ce se întâmplă cu o FUNDAȚIE importantă pe care o FINANȚEAZĂ

SOROS, din nou în PRIM-PLAN. Ce se întâmplă cu o FUNDAȚIE importantă pe care o FINANȚEAZĂ

Fundația lui George Soros a decis să își închidă activitățile în Turcia, la o zi după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să dezbine și să distrugă națiunile.

Fundația a comunicat că a fost ținta unor afirmații nefondate în mass-media, care au făcut imposibilă continuarea activității sale.

De asemenea, s-a confruntat cu o anchetă efectuată de Ministerul de Interne care a încercat să demonstreze o legătură între fundație și protestele din Parcul Gezi din Istambul din 2013.

Unul dintre fondatorii din Turcia, Hakan Altinay, a fost printre cele 13 persoane reținute cu 10 zile în urmă, acuzați de susținerea activistului Osman Kavala, închis pentru că ar fi încercat să răstoarne Guvernul prin proteste în masă.

Într-un discurs ținut săptămâna trecută, Erdogan a legat aceste arestări de George Soros.

„Persoana care a finanțat teroriști în timpul incidentelor Gezi este deja în închisoare”, a declarat Erdogan la o întâlnire.

„Cine este în spatele lui? celebrul evreu maghiar Soros. Acesta este un om care atribuie oameni care divid națiunile și le distrug. Are atât de mulți bani și îi cheltuie în acest mod”, a mai spus Erdogan, conform Telegraph.