SORIN TUDOR: Becali şi internetul

SORIN TUDOR: Becali şi internetul

"O notorietate care pentru bloggeri avea un parfum aparte de vreme ce, în octombrie 2007, Becali confunda «blogurile» cu «globurile»."

Intrarea lui Gigi Becali în blogosferă a fost aşteptată precum apariţia clovnului într-un spectacol de circ. Iar joi, când minunea s-a produs, bloggerii s-au pregătit să-l întâmpine cu hohote de râs.   Şi cum să nu fie aşa? În vara lui 2007, internauţii îi construiseră deja lui Gigi Becali trei bloguri false, iar un an mai târziu alte patru bloguri încercau să profite de pe urma notorietăţii sale. O notorietate care pentru bloggeri avea un parfum aparte, de vreme ce, în octombrie 2007, Becali confunda „blogurile“ cu „globurile“ şi declara presei: „Cine umblă toată ziua pe globurile alea? Vechi securişti, numai manevre fac, pe globuri, pe site-uri, numai ăia stau“. Urmarea? Una dintre companiile care activează on-line a lansat Globber.ro (un soi de parafrazare becaliană a Blogger.com), iar„globurile“ au devenit pentru blogosferă ceea ce „hahalerele“ aceluiaşi personaj au devenit pentru jurnalişti.   Însă, în chiar ziua lansării blogului, invitat la Realitatea TV, Gigi Becali avea să potolească freamătul blogosferei, recunoscând, cu o sinceritate dezarmantă, că pe blog scriu consilierii săi: „M-au îndrumat consilierii să fac un blog, politic mai mult. Pe mine nici nu mă interesează, pentru că eu nici nu ştiu să accesez şi nici nu mă interesează să accesez“. Mai mult, Becali avea să identifice şi avantajele politice ale blogului, afirmând că „totuşi e bine, pentru că s-a mai spus ceva, s-a mai scris în presă, m-aţi chemat la emisiune şi am posibilitatea să spun nişte lucruri sincere“.

Iar Becali are dreptate: chiar dacă, datorită blogului, site-ul PNG a cunoscut în zilele următoare una dintre cele mai substanţiale creşteri dintre site-urile politice monitorizate de Trafic.ro, iar sintagma „blog Gigi Becali“ a fost căutată de mii de internauţi, principalul câştig este acela că Gigi Becali a ajuns astfel din nou în atenţia mass-media.   Este un adevăr de care politicieni mult mai versaţi nu au reuşit încă să-şi dea seama. Sunt politicieni care, captivi în propria lume virtuală, nu mai pot să perceapă realitatea. Şi nici să o recunoască. www.sorin-tudor.ro

Ne puteți urmări și pe Google News