Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Ovidiu Vîntu a renunţat la protest
Sorin Ovidiu Vîntu a renunţat la protest

Sorin Ovidiu Vîntu a renunţat la protest

Sorin Ovidiu Vîntu, arestat din 10 septembrie, renunţase la tratamentul său medical şi nici nu mânca, însă în cursul zilei de astăzi a abandonat "forma de protest" adoptată, au declarat surse din cadrul arestului Direcţiei Cercetări Penale.

Sursele citate precizaseră, în cursul acestei după-amieze, că l-au întrebat pe Vîntu dacă a intrat în refuz de hrană (greva foamei), însă acesta ar fi negat.

Potrivit procedurii, când un deţinut refuză să se hrănească trebuie consemnat acest fapt.

Deşi Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat acest lucru, toate porţiile de mâncare pe care le-a primit începând de ieri, s-au întors la bucătărie neatinse.

Omul de afaceri urmează un tratament împotriva poliomielitei, mai precizează sursele citate, iar refuzul acestuia de a lua medicaţia poate genera o stare febrilă, da şi lipsa poftei de mâncare.

Sorin Ovidiu Vîntu îşi va petrece weekendul în arestul Poliţiei Capitalei. Colegi de cameră îi sunt doi poliţişti arestaţi pentru fapte de corupţie.

"În mod obişnuit, pentru că arestul e destul de aglomerat, într-o singură încăpere stau patru-cinci arestaţi. În cazul domnului Vîntu am putea spune însă că «a fost cazat» după toate standardele. Din acest punct de vedere nu are de ce să se plângă. Are suficient spaţiu în încăpere, paturile au saltele Relaxa, iar WC-ul este în cameră. O problemă ar fi că nu are încă acces la televizor. În plus, se mişcă foarte greu şi trebuie ajutat de fiecare dată. E drept că s-a plâns şi de mâncarea preparată la Penitenciarul Rahova, dar nu i se poate oferi altceva. Poate primi însă alimente de acasă (în jur de zece kilograme), iar la fructe, apă şi răcoritoare nu există restricţii. Dacă vrea să le depoziteze în frigider, acesta se află pe hol şi trebuie să ceară din nou ajutorul", au declarat pentru EVZ surse judiciare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: