Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Oprescu: „Este necesară revizuirea regulamentelor din spitale”
Sorin Oprescu: „Este necesară revizuirea regulamentelor din spitale”

Sorin Oprescu: „Este necesară revizuirea regulamentelor din spitale”

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a mers, în această dimineaţă, într-o scurtă vizită la Maternitatea Giuleşti, pentru a observa stadiul în care se află lucrările de reparaţie a secţiei afectate de incendiul de lunea trecută.

Edilul şef spune că secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti va fi refăcută în aproximativ două săptămâni, iar întregul spital va fi capabil să funcţioneze într-o lună.

Sorin Oprescu spune că urmează să îi întâlnească pe directorii de spitale pentru a găsi un sistem care să nu blocheze toate secţiile.

"Toţi directorii de spitale aflate în administraţia Primăriei vor susţine concurs pentru posturi”, a mai anunţat primarul general. Acesta a adăugat că vor continua controalele în spitale pentru a se constata eventualele nereguli, dar şi necesităţile cu care acestea se confruntă.
Revizuirea regulamentului
Sorin Oprescu afirmă ca imperios necesară revizuirea comportamentului cadrelor medicale. Acesta recomandă tuturor directorilor de spitale să reia regulamentele de ordine interioară ale instituşiilor pe care le conduc şi să le readapteze, astfel încât normele să fie clare şi mai aspre.

"Pe viitor, trebuie să apăsăm pedala disciplinei muncii astfel încât să fie evitată o tragedie asemănătoare celei de la Maternitatea Giuleşti", afirmă edilul Capitalei.

Acesta adaugă că a cerut directorilor de spitale ca, după ce instituţiile abilitate vor încheia analiza spitalelor, să comunice Primăriei Capitalei care sunt necesităţile financiare pentru acoperirea lipsurilor sau a deficienţelor.

Starea bebeluşilor, stabilă

Cei şase bebeluşi internaţi cu arsuri grave la Maternitatea Giuleşti sunt în stare gravă dar, stabilă, a anunţat, în această dimineaţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Unul dintre noi-născuţi se află în stare critică, iar ceilalţi cinci sunt stabili şi, ce este încurajator, au o mare putere de regenerare.

„Se pare că vor rămâne cu mici sechele”,  a spus purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti.

Noi audieri

Astăzi vor continua la Parchet audierile angajaţilor materinităţii şi, probabil, va fi din nou prezentă în faţa procurorilor şi asistenta care în seara incidentului ar fi trebuit să supravegheze salonul de Terapie Intensivă.

Procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Iacob, face o declaraţie de presă, astăzi, la ora 17.30, la sediul PICCJ, în legătură cu stadiul anchetei de la Maternitatea Giuleşti.

  • Oprescu: "Vă jur că vinovaţii de la Maternitatea Giuleşti vor plăti"
  • DEZASTRUL DIN SĂNĂTATE: "Ajunge asistent cine dă banul"