Evenimentul Zilei > EVZ Special > Democrația din România, în fața unui moment 1989. Soarta PCR și un mare partid de azi
Democrația din România, în fața unui moment 1989. Soarta PCR și un mare partid de azi

Democrația din România, în fața unui moment 1989. Soarta PCR și un mare partid de azi

Marea finală pentru Cotroceni bate la ușă și toată țara vrea să știe cum stau în sondaje cei doi candidați.

Președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, afirmă că jumătate din populația României vrea scoaterea în afara legii a PSD! Este cel mai tare sondaj al momentului, vestea care dinamitează pur și simplu șansele Vioricăi Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Dacă președintele Klaus Iohannis ar face un referendum – și eu am măsurat lucrul acesta în sondaje -, mai mult de jumătate din populația României ar veni la vot să voteze scoaterea PSD în afara legii! Cei care ar vota împotrivă sunt doar douăzeci și ceva la sută, restul n-ar veni. Ura față de PSD este foarte mare. Mai mult de jumătate din populația României percep PSD ca fiind un grup de crimă organizată”, a declarat pentru PSnews sociologul Bruno Ștefan.

Referitor la refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, șeful BCS afirmă că liderul PSD este parte a unui grup infracțional organizat, drept pentru care președintele țării are tot dreptul să nu accepte să participe la o asemenea emisiune.

„E corect ca președintele Klaus Iohannis să refuze o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Viorica Dăncilă este parte a unui grup infracțional organizat. Cum să discuți cu unii care până la urmă trebuie să dispară de pe scena politică? E o bătaie de joc față de funcția prezidențială. Cum să te duci să discuți cu unul despre care știi că urmează să fie arestat? Am înțeles că sunt peste 1.000 de dosare la adresa primarilor de la PNDL, care au furat în mod organizat bani”, a încheiat sociologul Bruno Ștefan.