Soluţie de avarie: CASCO se poate plăti şi lunar

Soluţie de avarie: CASCO se poate plăti şi lunar

Poliţa auto facultativă se poate plăti lunar sau trimestrial. Astfel, devine mai uşor de suportat pentru un venit diminuat cu 25%.

Asigurările care acoperă riscurile de avariere şi furt pot fi plătite în "rate": trimestrial sau chiar lunar. Astfel, nu sunteţi nevoiţi să scoateţi odată din buzunar o sumă consistentă sau să renunţaţi la reînnoirea acestei poliţe deoarece prima anuală este mult prea mare.

Însă, dacă optaţi pentru plata în rate a poliţei, suma achitată într-un an va fi mai mare. Cauza: nu mai beneficiaţi de reduceri pentru plata integrală a poliţei.

Poliţele CASCO cumpărate de la Astra Asigurări şi Generali pot fi plătite în 12 rate. Plata lunară înseamnă achitarea unei prime cu 15% mai mari la asigurările cumpărate de la Astra comparativ cu situaţia în care prima ar fi achitată integral. Alte două companii, Allianz-Ţiriac şi Omniasig permit achitarea CASCO într-un an, în cel mult zece rate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asiguraţii Allianz care optează pentru plata poliţei în cel mai mare număr de rate permis de companie plătesc cu 12% mai mult decât în situaţia în care ar achita poliţa într-o singură tranşă, iar cei ai Omniasig - cu 5% mai mult.

Dacă asigurarea auto facultativă este plătită trimestrial, clienţii pot beneficia de reduceri ale tarifelor de primă: circa 5% la Allianz, respectiv 10% la Astra.

Finanţatorul decide în câte rate plăteşti asigurarea

Proprietarii de maşini achiziţionate în urma contractării unui credit auto şi utilizatorii de leasing trebuie să discute cu finanţatorul dacă vor să schimbe frecvenţa de plată a primelor la CASCO. Pentru majoritatea maşinilor în leasing, poliţele CASCO au fost negociate de finanţatori. Clienţii unora dintre firme, de exemplu cei ai Porsche Leasing, plătesc asigurarea facultativă lunar.

Pe de altă parte, utilizatorii de maşini luate în leasing care achită la timp rata la CASCO se pot trezi că aceasta a fost plătită de firma de leasing. Vestea nu este bună, deoarece prima de asigurare le va fi facurată şi va fi mai mare cu 24%, deoarece firmele de leasing sunt plătitoare de TVA.

În cazul creditelor auto, răspunsul este la bancă. Clienţii Alpha trebuie să plătească tariful anual. În schimb, clienţii BCR au libertatea de a stabili cu asigurătorul frecvenţa primelor la poliţele CASCO. Aceleaşi opţiuni le au şi cei care au contractat creditul auto de la Raiffeisen. Suplimentar, oficialii acestei bănci adaugă faptul că poliţele auto facultative sunt obligatorii numai în cazul în care creditul contractat a fost de peste 10.000 de euro.

Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul evz.ro, în cadrul campaniei "Viaţa la -25%". "Pentru plata integrală, clientul beneficiază de un bonus de 5%, iar la plata în rate, prima de asigurare este aceeaşi, indiferent de numărul ratelor de primă stabilit în poliţa de asigurare.", ROBERT MIREA, director asigurări auto Omniasig