Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Voiculescu și slugile lui prostesc lumea ca la balamuc
Voiculescu și slugile lui prostesc lumea ca la balamuc

Voiculescu și slugile lui prostesc lumea ca la balamuc

Felix a primit cadou de ziua lui un sondaj de opinie fantasmagoric în care 82 la sută dintre români spun că mogulul a ajuns la pușcărie în urma unui ”proces politic”. Vuvuzeaua lui Voiculescu, Mihai Gâdea, a prezentat cu pioșenie sondajul, ca pe o mare revelație, fără a spune însă un amănunt esențial despre Sociopol, care a realizat ”cercetarea sociologică”.

Sondajul despre Dan Voiculescu este realizat de Sociopol în perioada septembrie 2014 și prezintă rezultate care te fac să crezi că românii au înnebunit brusc și sunt în vreo transă indusă de Varan direct de după gratii. Sau că ”cercetarea sociologică” s-a făcut printre rudele Varanului, partea de familie pe care acesta nu și-a turnat-o la Securitate.

Rezultatele sunt o surpriză pentru că e posibl ca nici măcar în redacția Felix TV să nu fie atât de multe persoane care să creadă gogoașa cu Voiculescu ”deținut politic”.

Conform acestui sondaj, 82 la sută ”dintre români” cred că Dan Voiculescu a ajuns la pușcărie în urma unui ”proces politic”.

Pupincuristul-șef al lui Felix, Mihai Gâdea, a prezentat rezultatele cu surle și trâmbițe chiar de ziua Varanului, ca pe o dovadă irefutabilă că patronul lui nu e un turnător corupt care a furat statul și a spălat bani, ci un martir al luptei cu ”sistemul lui Traian Băsescu”.

Propaganda dezmățată a lui Dan Voiculescu a difuzat ore întregi de emisie construite în jurul sondajului care dovedește adevărul despre ”domnul profesor” Dan Voiculescu. La finalul zilei, babuinul lui Felix, maimuțoiul Mircea Badea a decretat sobru că va sta în curând alături de Voiculescu.

Când verifici proprietarii institutului care a produs sondajul halucinant, pricepi imediat că Voiculescu e profesor în fraudă și manipulare.

Pupincuriștii turnătorului Felix nu au spus telespectatorilor lor că Sociopol aparține celebrului Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului. Palada este asociat cu una din fetele lui Voiculescu, Camelia, în Compania de Cercetare Sociologică Branding Forum SRL.  

În anul 2013 publicul a putut afla cum fraudează Voiculescu sondajele de opinie prin intermediul institutului CCSB. Mihai Motoc, asociat la vremea respectivă cu Camelia Voiculescu și Mirel Palada, a condus Compania de Cercetare (CCSB) în calitate de director și administrator.

Motoc a povestit în 2013 că Voiculescu cerea pur și simplu modificarea datelor din sondaje de opinie.

”Incercam să-i explic că scopul unui sondaj de opinie publică nu este  manipularea opiniei publice, ci măsurarea ei”, a explicat Motoc în 2013.

Evident, publicul hipnotizat cu halucinațiile Varanului nu va afla niciodată că sondajul în care Voiculescu e declarat deținut politic e realizat, de fapt, de institutul omului de casă al lui Felix, asociat cu fata lui și acuzat de tot felul de potlogării sociologice cu iz securistic.  

Realitatea este că Felix și-a prostit iar publicul ca la balamuc, la fel cum a făcut-o cu mii de alte cazuri.

Întâmplător sau nu, tot de ziua lui Felix, a fost arestat la domiciliu ”eroul” lui Gâdea, Adrian Sobaru. Acesta s-a suit la volanul unei Dacii Papuc și a intrat cu ea în gardul Guvernului. Nu știm dacă nu cumva Sobaru a luat-o razna crezând că sondajul Sociopol e ”pe bune”, dar merită să glumim pe tema asta.

Cert e că cel pe care propaganda lui Felix îl prezenta acum doi ani ca pe un patriot desăvârșit a comis un gest disperat și foarte grav, pe care Felix TV a încercat să-l minimalizeze. Sobaru a fost la un pas să-și dea foc în mașină și să omoare jandarmii care păzesc Guvernul României. Seara, la Felix TV, Gâdea nu a suflat o vorbuliță despre incident, în interviul cu Victor Ponta. Nici vorbă să-și asume răspunderea pentru folosirea fără scrupule a unui ins labil psihic, pe care l-a abandonat apoi și care a ajuns din cauza asta în pragul sinuciderii, printr-un plan care dacă reușea devenea un atac terorist.

România a mai văzut efectele nocive ale manipulărilor ca la balamuc pe care le execută Voiculescu prin vuvuzele ca pupincuristul Mihai Gădea. Vă amintiți cu toții imaginile cu pensionari înnebuniți care fugăreau reporterii în jurul Palatului Cotroceni și cu bunicuțe surescitate care răcneau tot felul de prostii în drumul mare, isterizate pentru o situație care pur și simplu nu există în realitate.

   
Oameni intoxicați sever cu minciuni și mesaje nocive construite cu metodele tipice ale propagandei dictaturii totalitare pe care a servit-o ani de zile turnătorul Felix și ale cărei metode sunt acum utilizate ca la balamuc de Varan și slugile lui umile.