Deşi expunerea Societe Generale pe Grecia este la un nivel scăzut, în special comparativ cu cea a Credit Agricole, care deţine banca elenă Emporiki, Bertrand Badre a declarat că Societe Generale este la fel de activă ca şi Credit Agricole în căutarea unei strategii de exit.

National Bank of Greece, cea mai mare bancă comercială din Grecia, a confirmat luni că poartă discuţii cu Credit Agricole privind o posibilă preluare a Emporiki Bank.

"Este clar că Societe Generale caută o uşă de ieşire", a declarat Alex Koagne de la Natixis, unul din analiştii care a luat parte la întâlnirea cu Bertrand Badre. Analistul a adăugat că Bertrand Badre a mai spus şi că Societe Generale şi-a redus la zero liniile de finanţare către Geniki.

Expunere de 300 de milioane de euro

O purtătoare de cuvânt de la Societe Generale a confirmat că finanţarea către Geniki a fost redusă la un nivel "minim", dar a relativizat declaraţiile lui Badre referitoare la o strategie de exit, adăugând că grupul francez monitorizează cu atenţie situaţia depozitelor la Geniki.

La rândul lor, analiştii JP Morgan au publicat un raport potrivit căruia, în urma reducerii liniilor de finanţare, expunerea Societe Generale pe Geniki se ridică la 300 milioane de euro sub formă de capital şi datorii subordonate. "Grupul ar putea de asemenea analiza posibilitatea vânzării Geniki, lucru care ar trebui să fie mai uşior de ralizat având în vedere faptul că Geniki este o bancă mai mică decât Emporiki", susţin analiştii de la JP Morgan.

Atât Geniki cât şi Emporiki au primit acces la lichidităţile oferite de urgenţă de Banca centrală a Greciei, ceea ce a permis băncilor mamă din Franţa să-şi reducă finanţarea.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.