Evenimentul Zilei > International > ȘOCANT. Cutremur în Coreea, rezultat al activității umane. Ce intensitate a avut și cine l-a provocat
ȘOCANT. Cutremur în Coreea, rezultat al activității umane. Ce intensitate a avut și cine l-a provocat

ȘOCANT. Cutremur în Coreea, rezultat al activității umane. Ce intensitate a avut și cine l-a provocat

Un cutremur de 2,1 grade produs în Coreea de Nord, este rezultatul activităţilor umane, anunţă, cu titlu de probabilitate, autorităţile sud-coreene, în contextul în care suspiciunile privind reluarea activităţilor nucleare de către regimul Kim Jong Un sunt tot mai mari, potrivit stiripesurse.ro.

Un seism de 2,1 grade a avut loc joi în apropierea orăşelului Pyonggang. Nimic neobișnuit. Ceea ce este cu adevărat ieșit din comun este faptul că mişcarea telurică a fost considerată ca fiind „rezultatul unei explozii”, provocate de o activitate umană, a anunţat Administraţia Meteorologică din Coreea de Sud (KMA).

„Epicentrul seismului a fost în apropiere de sol”, a declarat un oficial din cadrul KMA, citat de publicaţia The Straits Times.

Cutremurul a avut loc la doar două zile după ce serviciile de spionaj sud-coreene au transmis că regimul de la Phenian a început reconstruirea poligonului militar din Sohae, după eşecul summitui pentru denuclearizare dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele SUA, Donald Trump.

Un alt oficial sud-coreean a declarat pentru Fox News că deflagraţia care a provocat seismul probabil a fost rezultatul unor activităţi miniere.