Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului

Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului

7 ianuarie, a doua zi dupa Botezul Domnului, este inchinata preamaririi Sfantului Ioan, ca unul care, botezand pe Mantuitorul in Iordan, a descoperit cel dintai lumii ca Domnul Iisus este cu adevarat Mesia.

Sfantul Ioan a fost Prooroc si un inaintemergator fata de Mantuitorul Iisus. A avut aceasta menire de la venirea lui pe lume.

Inca de foarte tanar a fost un Prooroc al pocaintei, a iubit infranarea si viata aspra din pustia Iordanului. Aici a trait, a predicat si a botezat in Iordan pe cei care credeau in el.

Predica lui era schimbarea vietii si intoarcerea la Dumnezeu. Sfantul Ioan a fost cel dintai care a facut ceea ce a predicat, ducand o viata grea. Se imbraca in haine aspre din par de camila, nu manca paine, nu bea vin; hranindu-se doar cu lacuste si miere salbatica.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trimis de Dumnezeu in desert sa anunte vestea cea buna a venirii lui Mesia, si sa pregateasca calea lui Iisus, Ioan isi implineste misiunea botezand pe Isus in apele Iordanului. De acum stralucirea lui urma sa scada, iar a Mantuitorului sa creasca.

Ioan este cel care arata oamenilor diferenta dintre botezul pocaintei (cu apa din Iordan) si botezul crestin (cu Duh Sfant) de care vor avea parte toti cei ce-l vor marturisi pe Hristos.

Sfantul Ioan Botezatorul nu va inceta niciodata sa fie cel care pregateste calea ce duce la Hristos.

Pe 7 ianuarie cei care poarta numele de Ioan, Ioana si derivatele acestora isi serbeaza onomastica, tuturor le dorim La multi ani!.