SMS-ul otrăvit dintre Rednic şi Lucescu

SMS-ul otrăvit dintre Rednic şi Lucescu

Anul trecut, după ce Dinamo a fost eliminată de Benfica, Lucescu junior i-a trimis lui Borcea un mesaj ironic care-l viza pe Rednic.

În ciuda aparenţelor, scandalurile în care sunt implicate personajele din fotbalul românesc (ciondăneli de după etapă iscate de arbitraje sau vorbe de ocară aruncate la nervi) sunt doar de faţadă şi nu durează mai mult decât o ploaie de vară. În realitate, mahării din Liga I sunt prieteni între ei, apropierea fiind evidentă atunci când se află dincolo de stadioane, unde pun ţara la cale şi fac afaceri feriţi de ochii lumii.

Recentul caz al fraudei de milioane de euro rezultată în urma transferurilor de fotbalişti în străinătate i-a strâns la un loc pe Gigi Becali, George Copos şi Cristi Borcea, confirmând proverbul „corb la cob nu-şi scoate ochii“.   Marius Măldărăşanu, „victimă“ a războiului În tot acest context, între două personaje centrale din fotbalul românesc pare că nu va surveni prea curând pacea. Acestea sunt Răzvan Lucescu şi Mircea Rednic, antrenori care se duşmănesc sincer. Conflictul lor este de durată, nu s-a născut pentru a face rating televiziunilor, iar o împăcare pare acum imposibilă. Mai mult decât atât, cei doi poartă un intens „război de gherilă“.

Episodul alungării lui Marius Măldărăşanu de la Rapid (jucătorul a fost silit să-şi rezilieze sâmbătă contractul cu deţinătoarea Cupei) se înscrie în lupta de orgolii purtată de amintiţii tehnicieni. „Măldă“ a recunoscut că este o victimă colaterală a disputei dintre fiul lui „Il Luce“ şi Mircea Rednic. Mijlocaşul i-a ţinut în repetate rânduri partea lui Răzvan, cu care este prieten, în detrimentul lui Rednic, motiv pentru care „Puriul“ s-a răzbunat izgonindu-l din Giuleşti pe fotbalistul care în ultimii zece ani şi-a legat numele doar de Rapid (cu o pauză de o jumătate de sezon, petrecută la Beşiktaş Istanbul). „M..e Steaua!“ EVZ vă prezintă acum, în exclusivitate, episodul care a dus la explozia raporturilor deja tensionate dintre antrenori, provocând ruperea definitivă a oricăror punţi de legătură. Cotidianul nostru a intrat în posesia mesajului trimis pe telefonul mobil de Răzvan Lucescu, pe vremea când era antrenor la Rapid, lui Cristi Borcea, director executiv la Dinamo. Este textul care i-a învrăjbit şi mai tare pe Lucescu junior şi pe Rednic, despărţindu-i ireconciliabil. SMS-ul a fost expediat la câteva minute după eliminarea „câinilor roşii“, în sezonul trecut, din „16“-imile Cupei UEFA, de către Benfica Lisabona, şi suna astfel: „Câinilor, niciodată n-o să ajungeţi la performanţele şi n-o să aveţi parte de bucuriile trăite de mine cu Rapid în cupele europene!“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesajul se încheia cu o golănie din partea lui Răzvan, acelaşi antrenor care îi „dedica“ lui George Copos degetul mijlociu, după victoria cu Feyenoord Rotterdam. „M..e Steaua!“, s-a „semnat“, la final, Lucescu jr., încercând o „mângâiere“ pentru orgoliul lui Borcea, dar şi arătându-i acestuia că se află de aceeaşi parte a baricadei faţă de „duşmanul“ comun. Mesajul i-a fost expediat lui Borcea, dar îl viza, de fapt, pe Rednic, care nu reuşise cu Dinamo să răpună „vulturul“ portughez. Textul primit de Borcea a fost văzut de „Puriu“, al cărui prim impuls a fost să-l facă public. „Lasă-mă să arăt cine e Lucescu ăsta!“, l-a implorat Rednic pe Borcea, cei doi aflându-se în perioada respectivă ca fraţii. „Să nu mai aud niciodată de el!“ Fiindcă ţine şi la prietenia cu Răzvan, oficialul dinamovist s-a opus. Deranjat de conţinutul mesajului, Rednic i-a spus lui Borcea: „Nu vreau să mai aud niciodată de el!“. De altfel, fostul internaţional s-a abţinut cu greu, în mai multe rânduri, să nu-l atace public pe Răzvan, argumentându-şi reţinerile prin respectul pe care i-l poartă lui Mircea Lucescu. Replici ale cutremurului După apariţia SMS-ului, Rednic i-a replicat lui Răzvan că „Rapid are un sistem de joc învechit. Nicăieri în Europa nu se mai foloseşte libero“. După plecarea lui Rednic de la Dinamo, primul tehnician la care s-a gândit Borcea a fost chiar Răzvan Lucescu. Recent cei doi au fost văzuţi punând la cale, într-o cafenea de fiţe din Capitală, planul privind „descălecarea“ lui Răzvan, din vară, la Dinamo. Mircea Rednic a reuşit să-şi strice, în timp, şi prietenia cu Ioan Andone, alături de care a crescut la Hunedoara.