Sliskovici: "Dinamo va cunoaşte iadul la Split"

Sliskovici: "Dinamo va cunoaşte iadul la Split"

Fostul tehnician al echipei Unirea Alba Iulia e convins că trupa lui Ioan Andone va da în Croaţia peste un adversar foarte agresiv.

Dinamo a învins-o fără emoţii, joi seară, pe Olimpia Bălţi cu scorul de 5-1, obţinând o calificare lejeră în turul trei preliminar al Ligii Europa. În tur, scorul fusese 2-0 pentru "câini". Golurile dinamoviştilor au fost înscrise de Andrei Cristea, Adrian Cristea, N’Doye, Cătălin Munteanu şi Torje (din penalty), iar pentru moldoveni a punctat Adaramola.

Joia viitoare, tot la Bucureşti, Dinamo va avea însă o misiune mult mai dificilă, în turul trei preliminar, în faţa croaţilor de la Hajduk Split. Antrenorul bosniac Blaz Sliskovici, care a pregătit pe Unirea Alba Iulia în primăvară, a detaliat pentru "Evenimentul zilei" plusurile şi minusurile formaţiei din Split, acolo unde a activat şi ca jucător, şi ca antrenor.

Ibricic, pericolul numărul unu

Ne puteți urmări și pe Google News

"Hajduk este acum o echipă cu o medie de vârstă foarte scăzută şi în mare proporţie alcătuită numai din croaţi. Cel mai valoros jucător e bosniacul Ibricic. El va fi cel mai mare pericol pentru apărarea lui Dinamo, care mi se pare a fi destul de vulnerabilă atât pe centru, cât şi pe flancuri. Mijlocaşul Anas Sharbini este o «minte limpede», un jucător cu pase geniale şi imprevizibile, care trebuie supravegheat îndeaproape", ne-a declarat Blaz Sliskovici.

Bosniacul spune că echipa croată are o mare foame de performanţe. "Nu ştiu cum stau cei de la Dinamo cu pregătirea fizică, dar trebuie să se aştepte la două partide de mare angajament. Puştii lui Hajduk o să-i «alerge» fără oprire din primul până în ultimul minut. Cred că doar Andrei Cristea, Torje şi N’Doye le-ar putea face faţă. Echipa lui Andone are avantajul omogenităţii. La Split, Dinamo va cunoaşte iadul şi pe teren, şi în tribune. Celebra galerie "Torcida" le face tuturor echipelor vizitatoare o atmosferă greu suportabilă", a încheiat Blaz Sliskovici, cel care a fost patru ani selecţionerul Bosniei.

ORDIN

Andone a insistat ca Torje să bată penalty-ul

Aflată în mare impas financiar, Dinamo a redeschis taraba cu jucători, lăsând pe plan secund visurile de premărire în campionat şi în Europa. La meciul cu Olimpia Bălţi, în tribune s-au aflat emisari de la Newcastle, Blackburn şi Stoke City, pentru Andrei Cristea, dar şi trimişii lui Lazio, interesaţi de Gabriel Torje. Antrenorul Ioan Andone a căutat să-i "vopsească" pe ambii, în speranţa că vor fi vânduţi. Andrei Cristea a fost titular, deşi "Fălcosul" spunea că va miza pe Liviu Ganea şi Georgian Păun.

Cea mai tensionată fază s-a petrecut când Liviu Ganea a obţinut un penalty, la scorul de 4-0. Ex-ploieşteanul a vrut să tragă el. Andrei Cristea a insistat să fie el lăsat să execute. De pe margine, Ando a ţipat în gura mare să tragă Torje. Micuţul mijlocaş pentru care Lazio ar putea plăti 4 milioane euro a transformat. Dinamo l-a vândut ieri pe Zie Diabate, la azerii de la Lankaran.