Suma datoriilor Sky Europe se ridică la 529.000 de euro, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marin Anton.

Reprezentanţii companiei spun că, în urma unei hotărâri judecătoreşti din 22 iunie, pronunţată de un tribunal slovac, se află sub protecţia legii falimentului şi că, în consecinţă, datoriile acumulate până în prezent nu mai trebuie returnate.

Marin Anton a spus că aeronavele au fost ţinute la sol în ideea ca reprezentanţii companiei să fie obligaţi să plătească acest datorii către Aeroportul Băneasa, dar că, în condiţiile în care aceştia au o hotărâre judecătorească potrivit căreia sunt sub protecţia legii falimentului, autorităţile române le cer să plătească măcar taxele fiecărui zbor.

Compania fără profit

"Am reţinut aeronavele în ideea să ne fie returnate datoriile, dar după ce am aflat de hotărârea tribunalului solvac pe care o analizez încă, cerem companiei să plătească măcar taxele pentru operarea de zi cu zi, respectiv zborul de marţi seara şi cele două zboruri de miercuri.Până nu-mi dau taxele, nu pleacă. Eu procedez legal", a spus Anton.

La începutul anului, compania aeriană a anunţat că afacerile sale au fost grav afectate de criza economică mondială, fiind nevoită să îşi reducă flota la numai cinci avioane, de la 15 aparate de tip Boeing 7373, câte avea în a doua parte a anului 2008.

În cei şase ani de existenţă, SkyEurope nu a raportat niciodată profit.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 12:54