Situație explozivă în Justiție. SIIJ, motiv de dispută între procurori și magistrați

Situație explozivă în Justiție. SIIJ, motiv de dispută între procurori și magistrați

Celebra Secție de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) este din nou, subiect de dispută. Procurorii cer desființarea ei în timp ce judecătorii se pronunță pentru menținerea ei. 

 

Astfel, procurorii din aproape toată țara au votat în majoritate covârșitoare ca secția să fie desființată. În schimb, judecătorii de la mai multe curți de apel din țară au cerut menținerea secției, dar cu modificări în statutul de funcționare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poziția acestora vine după ce ministru justiției a trimis o scrisoare prin care îi consultă pe magistrați pe patru teme importante printre care și cea privind Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

„În contrar cu votul judecătorilor dat în adunările generale din toată țara, procurorii au votat în majoritate covârșitoare pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Așa că luni vom avea și statistica modului în care s-a votat pe fiecare dintre adunările generale din parchete.

Aproape 90% din procurori au votat pentru desființarea SIJ. Au fost și procurori care au votat pentru amendarea legii în ce privește funcționarea SIJ-ului și puțini pentru ei au fost pentru menținerea acestei secții”, a declarat jurnalista Adina Anghelescu, la Antena 3.