Evenimentul Zilei > Politica > SISTEMUL NU S-A PREDAT. Semnele sunt clare pe scena politică. Justiţia, fără reacţie. News alert
SISTEMUL NU S-A PREDAT. Semnele sunt clare pe scena politică. Justiţia, fără reacţie. News alert

SISTEMUL NU S-A PREDAT. Semnele sunt clare pe scena politică. Justiţia, fără reacţie. News alert

La jumătate de an de la depunerea actelor și după trei termene de judecată, Partidul Realitatea nu a primit, încă o decizie din partea instanței. De la ultima înfățișare, judecătorii nu au stabilit nici măcar un nou termen.

Au trecut mai bine de 6 luni de când au fost depuse, în instanță, actele pentru înființarea Partidului Realitatea. Acest lucru s-a întâmplat în august 2018.

 

Instanța a stabilit trei termene până în prezent: pe 12 și 19 noiembrie, respectiv pe 12 decembrie.

 

De la termenul de la începutul lui decembrie nu a mai fost fixată nicio înfățișare. Chiar dacă nu este niciun motiv legal, chiar dacă Tribunalul a respins deja cererile celor care voiau să devină părți în proces, contestând înființarea Partidului Realitatea.

 

Dacă ne gândim însă că peste 3 luni au loc primele alegeri din acest an, cele europarlamentare, atunci devine perfect explicabil efortul de a întârzia legalizarea unui partid ce ar putea introduce noi standarde în viața politică românească.

 

Interesant este că, în alte cazuri, cum ar fi cel al fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, procedura a mers mult mai repede. Vizat în dosare penale, personajul controversat nu a întâmpinat nicio problemă în a-și înființa un partid. Nici birocratică, nici de altă natură. Formațiunea sa a avut nevoie de mai puțin de o lună să obțină aprobarea justiției.

 

În cazul DEMOS, un alt partid înființat în 2018, Tribunalul a dat undă verde la al doilea termen. Realitatea TV a cerut un punct de vedere instanței, însă răspunsul nu a venit până la această oră.

 

Pe 10 decembrie, consultantul politic Cozmin Gușă spunea că Partidul Realitatea se adresează acelui electorat care vrea să voteze, dar nu are cu cine, acelui electorat că este scârbit de politicieni precum Dragnea și Orban. Acesta mai preciza că schelutul noului partid se bazează pe oameni din Realitatea, dar și pe jurnaliștii din țară care au ținut steagul sus în războiul cu baronii, scrie realitatea.net.