Siria: 5.000 de refugiaţi palestinieni au fugit din tabăra de la Latakia

Siria: 5.000 de refugiaţi palestinieni au fugit din tabăra de la Latakia

Mii de refugiaţi palestinieni au părăsit o tabără din portul sirian Latakia, după ce oraşul a fost asediat de trupele guvernamentale, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Ajutorarea Refugiaţilor Palestinieni (UNRWA) a declarat că aproximativ 5.000 din cei 10.000 de refugiaţi au decis să plece din tabăra respectivă. El a precizat că cel puţin patru oameni au murit deja, în timp ce în total, în ultimele trei zile, 30 de oameni au fost ucişi în timpul atacurilor asupra protestatarilor, iar autorităţile siriene spun că se luptă cu bande criminale. Situaţie alarmantă Christopher Gunness, reprezentantul UNRWA, spune că nu se ştie unde sunt acum palestinienii care au fugit din Latakia şi nici câte femei sau copii se află printre ei. El consideră că situaţia este alarmantă şi cere autorităţilor de la Damasc să permită organizaţiei accesul imediat la faţa locului, pentru a afla exact ce se întâmplă. Unora dintre refugiaţi chiar guvernul sirian le-a spus să părăsească tabăra, a afirmat Gunness, adăugând că, potrivit informaţiilor venite din Latakia, armata siriană foloseşte tancuri şi nave de război contra protestatarilor. Turcia cere încetarea represaliilor  Şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, a denunţat cu tărie continuarea represiunii din Siria, făcând apel la preşedintele sirian Bashar al-Assad să pună capăt imediat operaţiunilor militare îndreptate spre populaţia civilă, relatează Agerpres.

"Operaţiunile trebuie să înceteze imediat. În caz contrar, nu vom avea ce să mai discutăm cu regimul sirian", a subliniat şeful diplomaţiei turce, într-o conferinţă de presă, prezicând o degradare a raporturilor bilaterale între cele două ţări vecine, care au o frontieră comună de 850 de kilometri.  

Ne puteți urmări și pe Google News