Doar o treime din casele construite pentru sinistraţii gorjeni sunt locuite în prezent.
O parte dintre cei rămaşi fără adăpost în urma alunecărilor de teren au ocupat 68 din cele 200 de case ridicate în zonele Câmpu Mare-Albeni şi Cojani-Târgu Cărbuneşti. La Cojani, din cele 58 de locuinţe predate beneficiarilor, numai 12 sunt folosite permanent, iar la Câmpu Mare, din cele 142 de case sunt locuite doar 56. În cele două zone s-au construit 200 de case pentru sinistraţii din Seciurile, Bustuchin şi Albeni.
Nu-i poate obliga să se mute Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Iuliu Călina, spune că 11 familii şi-au făcut mutaţie la Cojani şi plătesc impozit la primărie, iar trei copii au fost înscrişi la şcoala de la Cojani. Acesta a subliniat că nu are nicio posibilitate legală de a-i determina pe sinistraţi să se mute în locuinţe. Cristinel Faităr, primarul comunei Roşia de Amaradia, de care aparţine satul Seciurile, este de părere că localnicii afectaţi de alunecările de teren nu se mută în noile locuinţe din cauza lipsei de teren pentru creşterea animalelor. O altă explicaţie ar fi faptul că nu au bani să-şi construiască adăposturi pentru animale şi păsări, să-şi ridice împrejmuiri.
În plus, cauza cea mai evidentă a refuzului oamenilor de a se muta la Câmpu Mare este lipsa unei surse de alimentare cu apă potabilă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Gorj a stabilit recent o serie de măsuri urgente pentru asigurarea condiţiilor normale de locuit familiilor cărora li s-au repartizat locuinţe în noile vetre Cojani şi Câmpu Mare. Pe lista de priorităţi sunt incluse lucrările la drumurile de acces şi ale rigolelor, la reţelele de canalizare şi alimentare cu apă, gaze, iluminat public, executarea împrejmuirii la faţada principală a gospodăriilor, dar şi achiziţionarea unui teren în vederea amenajării unui cimitir.