Într-un interviu acordat în urmă cu câteva săptămâni, clujeanul Titus Flueraş menţiona că nu s-a aşteptat să obţină acest contract. Pasionat de maşini, românul a destăinuit că în copilărie visa să fie şofer de tir.

Lector dr. la catedra de vioară a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca şi a Facultăţii de Muzică din Piatra Neamţ, românul este unul dintre cei 31 de violonişti ai unei orchestre formată din 26 de instrumente diferite.

Acesta a spus că îi place să cânte în faţa unui public numeros şi să creeze o legătură între muzica lui şi auditoriu.

Trei zile de pregătire

Youtube Symphony Orchestra este formată din 96 de muzicieni, din 33 de ţări. Pentru primul concert nu au fost acordate decât trei zile de repetiţii comune. Înainte de eveniment, Flueraş a precizat că acest răgaz scurt este suficient unor instrumentişti profesionişti.

Referitor la prezenţa unui număr impresionant de muzicieni din diverse ţări, singurul român din orchestră a declarat că în muzică dispare bariera limbii, acesta devenind comună pentru toţi.

Castingul pentru realizarea acestei orchestre a început în decembrie 2008, iar pe 2 martie au fost anunţaţi câştigătorii, cu vârste între 17 şi 55 de ani.