Evenimentul Zilei > Social > Sindicatele poliţiştilor nu acceptă glumele lui Băsescu
Sindicatele poliţiştilor nu acceptă glumele lui Băsescu

Sindicatele poliţiştilor nu acceptă glumele lui Băsescu

Sindicaliştii au reacţionat, astăzi, la declaraţia pe care preşedintele Traian Băsescu a făcut-o, în cursul zilei de ieri, cu referire la poliţişti.

Astfel, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi personalului Contractual (FSNPPC) din România a trimis presei un comunicat în care şi-a arătat dezacordul cu privire la etichetările făcute de preşedintele Băsescu la adresa poliţiştilor.
"FSNPPC respinge categoric improvizaţiile umoristico-jignitoare pe care domnul Traian Băsescu le-a interpretat în cursul şedinţei de guvern", se arată în comunicat. Astfel, sindicaliştii spun că nu acceptă să fie numiţi "băieţi care fac striptease", şi nici nu îşi "aruncă caracterul…", au mai explicat aceştia.

Ieri, înainte de începerea şedinţei de guvern, preşedintele Traian Băsescu a declarat că "băieţii au început să facă striptease aruncându-şi şepcile, iar acum îşi aruncă caracterul la televizor". Asta în contextul tensiunilor de la Interne cauzate de conflictul deschis dintre secretarul de stat Dan Fătuloiu şi şeful IGPR, Petre Tobă, în urma scandalului de la Piatra-Neamţ.
Ministrul Internelor Traian Igaş a declarat, tot ieri înainte de şedinţa de guvern, că nu a primit niciun document oficial prin care să i se solicite demiterea şefului IGPR, Petre Tobă.
Deşi superiorii i-au cerut demisia în urma răfuielii sângeroase dintre interlopi, susţinut de subalternii obedienţi, şeful Poliţiei Neamţ ţine cu dinţii de scaun.
De la protestul ilegal al poliţiştilor – organizat la jumătatea lunii septembrie şi care a provocat demisia ministrului Vasile Blaga (acesta încercând să-i păstreze astfel în funcţii pe şeful poliţiei şi pe cel al jandarmeriei) – şi până la scandalul de la Piatra-Neamţ (unde şeful inspectoratului judeţean, care a pierdut de mult controlul asupra clanurilor interlope, refuză să-şi dea demisia de onoare), atmosfera care domneşte la Interne poate fi exprimată simplu astfel: anarhie.

Numirile în funcţie, "dictate de considerente politice sau de simpatii personale şi care merg de la vârf până la şefii de post", după cum au acuzat în nenumărate rânduri liderii sindicali şi după cum au recunoscut public, în ultima perioadă, chiar maimarii ministerului, îl pun acum la grea încercare pe ministrul Traian Igaş. Motivul: acesta se confruntă cu un "război" fără precedent între generalii săi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.