Într-un mesaj scris pe pagina de internet a al-Hezbah, protejată prin parolă, apropiaţ ii grupării mai spun că un atac terorist asupra Statelor Unite ar fi „bine-venit“, întrucât ar spori şansele lui McCain de a fi ales, scrie „The Daily Telegraph“ în ediţia sa de ieri.

Dacă al-Qaida doreşte să „epuizeze economic şi militar Statele Unite“, „impetuosul“ senator McCain este varianta cea mai bună, spun ei. „Aceasta presupune prezenţa unui lider american impetuos, precum McCain, care s-a angajat să continue războiul până la ultimul soldat american. Atunci, al-Qaida trebuie să-l sprijine pe McCain în alegeri, aşa încât el să continue marşul perdant al predecesorului său, Bush. Dacă al-Qaida lansează o operaţiune importantă împotriva intereselor americane, acest act va constitui un sprijin pentru McCain, deoarece îi va determina pe americani să voteze deliberat pentru McCain, ca el să-i răzbune“, se afirmă în mesaj.

Scurta declaraţie a fost semnalată şi tradusă de Grupul de Informaţii SITE, cu sediul în Bethesda, Maryland. Analiştii SITE atribuie mesajul unui membru respectat al al- Hezbah, pe nume Muhammad Haafid, despre care se crede că nu este implicat direct în operaţiunile al-Qaida. Mark Salter, unul dintre consilierii principali ai lui McCain, a declarat că are cunoştinţă de conţinutul mesajului, însă a refuzat să-l comenteze pe moment. Cu numai patru zile înainte de alegerile prezidenţ iale din 2004, liderul al-Qaida Osama bin Laden a transmis un mesaj video în care s-a adresat direct poporului american, înclinând balanţa în favoarea republicanului George W. Bush, care a fost reales.

Candidatul democrat de anul acesta, Barack Obama, se află însă într-o poziţie mult mai bună decât John Kerry în alegerile precedente.