Simona Halep ia startul astăzi, de la ora 18.00, în cadrul US Open, utlimul turneu de Mare Șlem al anului (competiția va fi transmisă de Eurosport și Eurosport 2).

Evoluții fabuloase în 2014

Românca are o misiune ușoară în primul tur de la Flushing Meadows, pentru că o va întâlni pe Danielle Rose Collins, jucătoare care nu are un loc în ierarhia WTA și a primit un wild card din partea organizatorilor. Simona a avut până acum un an excelent la turneele de Mare Șlem.

La Australian Open a jucat sferturi de finală, la Roland Garros a disputat finala, pierdută în fața rusoaicei Maria Șarapova, iar pe iarba londoneză de la Wimbledon a ajuns până în penultimul act al competiției.

Înaintea meciului „de încălzire”, Simona Halep a vorbit despre obiectivul pe care îl are în SUA. Jucătoarea de tenis din Constanța se gândește, în cel mai rău caz, la o calificare în sferturile de finală, pentru a-și asigura un permis pe viață. Este vorba despre accesul gratuit pe care-l primesc jucătorii, la un turneu de Grand Slam, dacă ajung în „sferturile” competiției respective.

„Îmi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, îmi place să lovesc mingile foarte devreme și să stau aproape de linia de fund. Am făcut deja câteva antrenamente, simt mingea, am încredere în mine și sper că voi juca un tenis de calitate. Vreau să ajung până în sferturile de finală, ca să-mi asigur permisul de acces pe viaţă”, a declarat Simona Halep.