Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep RATEAZĂ FINALA turneului de la Stuttgart
Simona Halep RATEAZĂ FINALA turneului de la Stuttgart

Simona Halep RATEAZĂ FINALA turneului de la Stuttgart

Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de germanca Laura Siegemund cu 6-4, 7-5, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

Halep, în vârstă de 25 ani, a patra favorită a turneului, a pierdut după o oră şi 43 de minute. Adversara din această seară a învins-o şi anul trecut, la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, în optimi. 

Simona Halep se află la prima semifinală din 2017.

Jucătoarea româncă a început meciul slab, fiind condusă cu 4-0 de Siegemund, de 29 ani, locul 49 WTA, care a evoluat ireproşabil. Simona a revenit și a câștigat trei ghemuri la rând (3-4), dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul (3-5). Halep a făcut un nou break (4-5), însă nu a reuşit să confirme acest break şi Siegemund a închis setul cu 6-4. 

În setul al doilea Halep a reuşit să facă break la 1-1, dar apoi şi-a pierdut serviciul şi s-a mers cu break până la 4-3, când românca s-a desprins la 5-3. Siegemund şi-a făcut serviciul şi s-a apropiat la 5-4, scor la care Halep a avut două mingi de set, însă le-a ratat pe amândouă. La 40-40, Simona a ratat o minge simplu, trimiţând mingea în fileu, după care Siegemund a fost de neoprit, a trecut în avantaj şi a încheiat conturile cu un break alb (7-5). 

Cele două jucătoare au avut procentaje destul de bune la primul serviciu, 74% pentru Halep şi 70% pentru Siegemund, dar rata de transformare a serviciului în puncte a fost mică – 47% (primul) şi 28% (al doilea) pentru Halep, 50% (primul) şi 50% (al doilea) pentru Siegemund. 

Halep a arătat o atitudine pozitivă în acest meci, în ciuda faptului că a pierdut, reuşind multe momente bune de joc, în faţa unei adversare în mare formă şi care a trecut vineri de a treia jucătoare a lumii, Karolina Pliskova (Cehia). 

Simona va primi un cec de 30.563 euro şi 185 puncte WTA. 

În finală, Siegemund o va înfrunta pe Kristina Mladenovic (Franţa), care a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova în prima semifinală cu 3-6, 7-5, 6-4. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: