Simona Halep a fost spulberată, ieri, la turneul de la Wuhan, în China. Cea mai bună tenismenă din România, locul 2 WTA, a intrat direct în turul al doilea al competiției și a întâlnit-o pe Daria Kasatkina (31 WTA). Rusoaica a învins cu un scor incredibil, scor 6-2, 6-1 și a reușit să câștige în ambele seturi câte cinci gameuri consecutiv.

A avut timp să se refacă fizic și psihic

Constănțeanca a fost excesiv de nervoasă, ba chiar s-a apostrofat singură. „Du-te mă, după minge, proasta naibii!” Halep a părut că este sleită de puteri, în condițiile în care jucase ultimul meci în circuit la data de 29 august, la US Open, împotriva Mariei Sharapova. Deși a avut o perioadă în care s-a odihnit și antrenat, Simona n-a avut prospețime în China. Înaintea debutului la Wuhan, ea a vorbit despre uzură fizică. „Pot spune că simt puțină oboseală, dar mai am multă energie. Sunt sănătoasă și nu mă deranjează nimic. Trebuie să fiu concentrată și să joc cât mai bine”, afirmase Simona, care astăzi împlinește 26 de ani.

Marele obiectiv, locul 1, pare departe

Imaginea de ansamblu a româncei arată șifonată după acest eșec drastic și ridică semne de întrebare asupra obiectivului pe care îl anunțase Halep pentru această toamnă: „Vreau să ajung pe locul 1 WTA până la finalul anului.” Simona ar fi trebuit să evolueze, la Wuhan, și în proba de dublu, alături de Monica Niculescu. Însă, cele două jucătoare „tricolore” au decis să se retragă înaintea confruntă- rii cu Sorana Cîrstea / Jelena Ostapenko. Perechea româno / letonă a declarat, de asemenea, forfait.

„Este greu să revin după o lună”

Simona Halep a explicat că este dificil să-și intre în ritm după ce a stat departe de teren aproape o lună. Ea a recunoscut că Daria Kasatkina i-a fost net superioară. „Nu a fost cea mai bună zi a mea. E dificil. Nu am jucat de o lună și este greu să revin și să joc din nou. Nu am avut ritm în acest meci. E greu să obții un ritm în doar câteva ghemuri. Poate că a fost o greșeală că nu am mai jucat după US Open, dar aveam nevoie de odihnă după turneele din America. Nu este o dramă, dar voi discuta despre acest meci și voi trage învățăminte”, a afirmat Halep.