Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, deconspirată de Forbes. Cât de bogată este, de fapt, tenismena?!
Simona Halep, deconspirată de Forbes. Cât de bogată este, de fapt, tenismena?!

Simona Halep, deconspirată de Forbes. Cât de bogată este, de fapt, tenismena?!

Simona Halep întrece toate așteptările. A intrat în top 5 cele mai bine plătite sportive din ultimul an.

Forbes a anunțat că românca Simona Halep este pe locul patru în clasamentul celor mai bine plătite sportive în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020.

Simona Halep a obţinut în intervalul luat în calcul 10,9 milioane de dolari, sumă din care 6,9 milioane sunt premiile, iar 4 milioane bani din contractele de sponsorizare.

Primul loc în clasament este ocupat de Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari (3,4 milioane de dolari premii, 34 de milioane din contracte de sponsorizare). Serena Williams ocupă poziţia a doua, cu 36 de milioane de dolari (premii – 4 milioane, contracte de sponsorizare – 32 de milioane).

Simona Halep a câștigat primul turneu la care a participat după ridicarea restricțiilor legate de pandemia de COVID-19. Jucătoarea din România a învins-o în finala de la Praga pe Elise Mertens după două seturi spectaculoase: 6-2, 7-5.

Sportiva aflată pe locul 2 în clasamentul WTA a primit după acest succes un cec de 43.000 de dolari. Pentru Simona Halep este turneul cu numărul 21 câștigat în carieră.

Românca este la o distanță considerabilă față de ocupanta primului loc la încasări, Naomi Osaka, cu 37,4 milioane de dolari. Paradoxal, japoneza a câștigat aproape de două ori mai puțini bani din premii (3,4 milioane de dolari), însă a avut incasări impresionante din sponsorizări (34 de milioane de dolari).

Bianca Andreescu, ocupanta locului cinci, a obţinut într-un an 8,9 milioane de dolari (premii – 4,9 milioane de dolari, contracte de sponsorizare – 4 milioane).


Simona Halep, cu 21 de trofee WTA de simplu, ultimul câștigat la Praga, a depăşit-o pe Victoria Azarenka din Belarus (20), în clasamentul jucătoarelor aflate în activitate cu cele mai multe titluri câştigate în carieră.

Acum, numai Serena Williams, 73 de titluri, Venus Williams, 49, Kim Clijsters, 41, şi Petra Kvitova, 27, au mai multe trofee de simplu decât Halep, scrie ProSport.