Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, avertizată: „Valsul antrenorilor îi afectează cariera”
Simona Halep, avertizată: „Valsul antrenorilor îi afectează cariera”

Simona Halep, avertizată: „Valsul antrenorilor îi afectează cariera”

Cea mai bună tenismenă a României, Simona Halep, locul 3 WTA, a renuţat la serviciile tehncianului Victor Ioniţă înainte de Grand Slem-ul de la Wimbledon (29 iunie - 12 iulie).

Simona este pregătită în acest moment de doi tehnicieni: Daniel Dobre şi autralianul Darren Cahill, tehnician care face parte din programul Adidas Player Development. Însă, aceste decizii dese ale româncei în vârstă de 23 de ani de a schimba antrenori pe bandă rulantă, nu sunt agreate de Sever Dron (70 de ani), unul dintre cei mai reputaţi antrenori din România şi fost jucător în echipa de Cupa Davis a României.

"Aşa cum am mai spus şi în alte ocazii, nu cred că <<valsul>> antrenorilor a fost un lucru bun în cariera Simonei. Bineînţeles că fiecare dintre ei a adus un plus, dar cel mai bun antrenor este cel care crede în jucătorul lui şi merge cu el până în pânzele albe. Jucătorul are nevoie să se simtă încurajat şi înţeles în demersul lui, pe care, până la urmă, şi-l construieşte cu racheta în mână. Sper din toată inima ca Brică, aşa cum îl numim noi pe Daniel Dobre, să fie acest om", a declarat Dron pentru ProSport.

Sever Dron a antrenat două legende ale tenisului mondial, pe Henri Leconte (Franţa) şi pe Virginia Ruzici (România). Fostul component al echipei de Cupa Davis, coleg cu Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, deţine o academie de tenis în Franţa, dar este implicat într-un proiect asemănător şi în România, la Tenis Club 2000.