Evenimentul Zilei > Actualitate > Sfecla roșie, ideală pentru anemici și hipertensivi
Sfecla roșie, ideală pentru anemici și hipertensivi

Sfecla roșie, ideală pentru anemici și hipertensivi

Sfecla roşie, fie că este consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, este considerată de nutriţionişti un adevărat superaliment, care creşte performanţele sportive şi combate hipertensiunea. De asemenea, sfecla roşie este o sursă ideală de fier şi acid folic.

 Aceasta mai conţine azotaţi, care se transformă în oxid de azot în organism şi reduc tensiunea arterială, dar şi magneziu şi alţi antioxidanţi, care contribuie la prevenirea cancerului. Mai multe cercetări publicate anul trecut au descoperit că nivelurile ridicate de azotaţi din sucul de sfeclă au determinat „îmbunătăţiri moderate” ale performanţelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul că sucul de sfeclă stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului.

Rețeta de sfeclă roșie cu lămâie

Ingrediente: sfeclă roșie, zeamă de lămâie, ulei de măsline. Preparare: Curățați coaja sfeclei și spălați bine miezul. Tăiați în cubulețe și puneți la fiert, fără a lăsa sfecla să se înmoaie prea tare. Scurgeți apa în care a fiert sfecla roșie și puneți cubulețele de sfeclă într-un bol. Amestecați cu lămâie (după gust) și ulei de măsline. Este excelentă pentru cei care suferă de diverse forme de anemie.