Evenimentul Zilei > Actualitate > SFATUL PSIHOLOGULUI: „Cum îmi conving copilul să mănânce fructe şi legume proaspete?”
SFATUL PSIHOLOGULUI: „Cum îmi conving copilul să mănânce fructe şi legume proaspete?”

SFATUL PSIHOLOGULUI: „Cum îmi conving copilul să mănânce fructe şi legume proaspete?”

Vă răspunde Dr. Paula Irimia.

Fetiţa mea de 6 ani refuză să mănânce legume sau fructe crude. Cum s-o determin să le consume? – D.T., Mangalia
De multe ori, copilul respinge un anumit lucru pentru că nu-l cunoaşte. Ea vede snackuri la fiecare colţ de stradă; dulciuri cât pofteşte sunt peste tot. Dar fructe şi legume?
 
Este o idee bună să o luaţi la piaţă şi să faceţi cumpărăturile împreună! Şi mai mult o ajutaţi dacă mergeţi într-o grădină sau seră şi o implicaţi în îngrijirea plantelor, pomilor fructiferi sau în recoltare. Aşa o veţi face să descopere fructele şi legumele cu adevărat! Legumele proaspete le puteţi tăia în aşa fel încât să reprezinte personaje de poveste. La fel procedaţi cu fructele crude, din compot sau congelate. Implicaţi-o şi pe ea în pregătirea mesei!
 
Lăsaţi-o să decupeze legumele şi să le aranjeze pe platouri colorate. Va dori să mănânce din ceea ce a preparat! Puteţi asocia într-o salată fructe mai dulci cu fructe mai puţin dulci. Iar o băutură delicioasă de fructe, mixată, va fi oricând primită cu încântare. Bucăţile mici de fructe înfipte în scobitori, fixate într-un pepene, îi vor stârni interesul. Ce copil ar rata să guste din aşa ceva?

Dacă vă străduiţi ca totul să pară un joc, fetiţa nu se va mai simţi forţată şi va fi mai receptivă la experienţele pe care i le propuneţi. Mizaţi pe fantezie!
 
Pentru alte informaţii, sunaţi la tel. 0722.190.824 sau accesaţi site-ul www.copilulmeu.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: