Evenimentul Zilei > Politica > Poate fi SFÂRȘITUL pentru Dragnea! Un europarlamentar face ANUNȚUL de SE TEMEA conducerea PSD
Poate fi SFÂRȘITUL pentru Dragnea! Un europarlamentar face ANUNȚUL de SE TEMEA conducerea PSD

Poate fi SFÂRȘITUL pentru Dragnea! Un europarlamentar face ANUNȚUL de SE TEMEA conducerea PSD

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunțat că 15 deputaţi PSD din Moldova nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu inițiată de Dragnea.

„În acest moment sunt 15 deputaţi PSD din Moldova, cu care am vorbit doar eu, care nu vor vota moţiunea. Şi este abia sâmbătă dimineaţă”, a scris Cătălin Ivan pe Facebook

Eurodeputatul este un cunoscut contestatar al actualului lider al PSD, având cu acesta mai multe conflicte. În martie, Ivan a declarat pentru Evenimentul zilei: „Liviu Dragnea are o problemă personală şi directă cu mine! În schimbăm eu vă mărturisesc că nu am nici cea mai mică problemă cu dânsul. Până la urmă, eu n-am făcut nimic altceva decât să-mi exprim public o serie de nemulţumiri fireşti şi argumentate privitoare la modul în care vede dânsul prezentul partidului. Acesta este motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat direct şi personal să fiu exclus din grupul socialiştilor şi democraţilor europeni!”, acuza europarlamentarul.

„A mandatat-o să facă asta chiar pe şefa delegaţiei PSD, dar şi pe alţii din partid. Drept urmare, aceştia au întocmit o scrisoare către grup. În această scrisoare se susţine că eu nu mai sunt membru PSD, ceea ce este o minciună evidentă, o absurditate, fiindcă eu sunt, cu toate actele în regulă, membru al acestui partid. O decizie de excludere, care ar fi tot arbitrară şi lipsită de temei, n-ar putea fi luat decât în cadrul unui viitor Cex, ceea ce nu s-a întâmplat! Liviu Dragnea nu se dezice deloc de excesele sale autoritare!”, a explicat Cătălin Ivan.

Cu o lună mai devreme, Ivan spunea despre afirmația lui Dragnea că nu ar fi membru PSD că „este o declaratie greu de înțeles pentru că este foarte contradictorie. În primul rând, sunt membru la PSD Iași, organizatia Dobrovăţ, de doi ani ani, deci nu avea cum să mă dea afară, pentru a cincea sau a șasea oară, PSD Sector 1 cu doar un an în urmă. Am participat acum mai bine de un an la ședintele Consiliului Național al PSD, în calitate de membru, de pe listele organizației PSD Iași”.

„În al doilea rând, sunt două campanii pe care le-am dus de atunci în numele PSD,  nu ca simplu membru, ci în calitate de comunicator oficial al partidului. Îi transmit domnului Dragnea că un membru de partid nu-i o fantomă, lasă urme prin activitatea sa, are drepturi. Dacă se dorea excluderea mea, ea trebuia discutată și votată. Altfel, statutul meu rămâne cel de dinainte de acest Comitet Executiv, adică aceea de membru de partid. Voi aduce forurilor statutare ale partidului toate documentele în acest sens și voi cere un răspuns oficial”, adăuga atunci Cătălin Ivan.

„Sigur că nu rămân membru cu forța, dar Liviu Dragnea trebuie să-și asume acest lucru. În susținerea celor spuse de mine stau inclusiv discuțiile private privind strategia PSD din Parlamentul European pe subiecte sensibile. Am verificat și încă o am, din fericire. Nu cred ca domnul Dragnea făcea strategii cu un oarecare din Parlamentul European când avea încă 14 membri de partid. Cred că a fost o eroare pe care Comitetul Executiv al PSD o va corecta foarte curând”, mai spunea eurodeputatul.

Scandalul dintre Dragnea și Ivan a izbucnit după ce europarlamentarul i-a luat apărarea primarului din Iași, Mihai Chirica, cel care l-a criticat deschis pe liderul PSD pentru criza produsă de OUG 13.

Reamintim că liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că moţiunea de cenzură va fi citită duminică în plenul celor două Camere ale Parlamentului. „Urmărind cu mare atenţie ce se întâmplă şi modul în care se derulează aceste evenimente, am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică. Duminică, începând cu ora 16,30, în plenul Parlamentului se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15,00 vor avea loc şedinţele grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE, de la 16,00 va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite, iar de la 16,30 şedinţa de plen reunit în care va fi citită moţiunea de cenzură”, a precizat Fifor la sediul central al PSD.