Evenimentul Zilei > Politica > Severin, mesaj din închisoare pentru șeful PSD. Ce sfat îi dă lui Liviu Dragnea?
Severin, mesaj din închisoare pentru șeful PSD. Ce sfat îi dă lui Liviu Dragnea?

Severin, mesaj din închisoare pentru șeful PSD. Ce sfat îi dă lui Liviu Dragnea?

Adrian Severin, fost ministru și europarlamentar, i-a dat, în cadrul unui interviu din închisoare șefului PSD, Liviu Dragnea, care și el la rândul lui riscă să ajungă după gratii.

"Ceea ce văd acum la TV este uluitor! Guvernul se scuză că guvernează, Parlamentul se scuză că legiferează, partidele se scuză că au câştigat alegerile. De aceea îi spun şi lui Dragnea: dacă e să pierzi, măcar să pierzi cu demnitate. Cine vine cu onoare aici e primit cu respect, cine vine cu onoarea pierdută are o puşcărie foarte grea", a spus Severin. 

Adrian Severin făcea referire la faptul că Liviu Dragnea are un al doilea proces pe rol, care, după condamnarea cu suspendare din Dosarul ”Referendumul”, l-ar putea duce în spatele gratiilor pe liderul PSD.

Despre starea sa de sănătate… 

Adrian Severin a povestit despre lupta sa cu boala și cum documentul care releva starea sa de sănătate precară pentru viața în celulă i-a adus nouă luni în plus la condamnare. 

"Momentan starea mea de sănătate este bună, în ciuda faptului că ar fi trebuit să fac ședinte de chimioterapie, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Nu, m-am operat înainte de a ajunge aici, dar sunt în perioada de supraveghere…trebuie să te duci din timp în timp şi să faci investigaţii medicale. 

Eu nu am vrut să spun despre boala mea, dar când a fost prezentată ca probă a fost să îmi mărească pedeapsa cu nouă luni. E bine că moartea nu poate fi decât o singură dată, deci nu e o problemă.", a completat Severin.

Un mesaj pentru români

Adrian Severin este de părere că românii sunt dezbinați, iar singurele soluții de salvare sunt solidaritatea și omenia:  "Cred că trebuie să ne unim ca oameni şi ca naţie, suntem dezbinaţi, trăim într-un război mondial, omenirea se îndreaptă spre un război şi mai dur şi cred că pt a ne salva ca oameni şi ca naţie trebuie să redescoperim omenia şi solidaritatea.  Vorbim de corupţie, dar nu înţelegem că cele mai grave forme de corupţie sunt prostia şi neomenia…dacă am reuşi să scăpăm de ele, probabil că neamul ăsta ar avea un viitor..", a încheiat Adrian Severin. 

Reamintim că, în 2011, politicianul român și alți trei colegi europarlamentari au căzut în plasa jurnaliștilor de la „The Sunday Times”, care i-au înregistrat în timp ce promiteau anumite amendamente la legislația europeană în schimbul unor sume de bani.