Smartphone-urile sunt ca nişte mini computere. Fie că folosesc Android, iOS sau Windows, trebuie să le faci câteva setări pentru a funcţiona la capacitate maximă şi să nu se blocheze în timpul funcţionării.
Curăţarea memoriei cache. Este o operaţiune care trebuie făcută măcar o dată pe lună. Se face cu ajutorul unor aplicaţii de tip "chache cleanner", care se găsesc în magazinele virtuale, atât pentru iPhone, cât şi pentru Android. Memoria cache îngreunează funcţionarea telefonului.
Update. E recomandat să instalezi îmbunătăţirile aplicaţiilor instalate pe telefon, însă ai grijă să setezi ca acest lucru să nu se întâmple automat, ci atunci când îţi dai tu acceptul. De preferat este să ai o conexiune WiFi pentru update-uri, pentru a nu încărca factura la telefon.
WiFi şi Bluetooth. Nu lăsa cele două tipuri de conexiuni deschise decât atunci când le foloseşti, altfel îţi vor consuma bateria. În ceea ce priveşte conexiunea WiFI, aceasta va căuta tot timpul un hotspot la care să se conecteze.
Treceţi datele pe card. Dacă ai un smartphone căruia îi poţi suplimenta capacitate de stocare cu un card microSD e indicat să-ţi treci majoritatea aplicaţiilor şi datelor pe acest accesoriu. Aceasta, pentru a nu încărca memoria telefonului şi a îngreuna funcţionarea sa.