Nici măcar viaţa unui criminal în serie nu este liniştită. În sezonul doi, Dexter Morgan, interpretat de Michael C. Hall, are probleme serioase. Dovezile „ocupaţiilor” sale de după serviciu ies la suprafaţă. Cadavrele, de care credea că a scăpat aruncându-le în ocean, sunt descoperite. Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, Dexter trebuie să lucreze şi la prinderea „Măcelarului din port”, nimeni altul decât el însuşi.

Dexter se îndrăgosteşte

Fanii serialului nu se vor plictisi în faţa micului ecran. Sezonul doi readuce în lumina reflectoarelor personaje precum diabolica Lila (Jaime Murray), cea care devine mai târziu iubita lui Dexter. De asemenea, Keith Carradine joacă rolul agentului special FBI Frank Lundy, iar JoBeth Williams interpretează rolul lui Gail, mama Ritei.

Iniţial, serialul nu a fost privit cu ochi buni de critici, însă a sfârşit adjudecându-şi în palmares nu mai puţin de două Premii Emmy, din cele opt la care a fost nominalizat. Anul trecut, celebra revistă de profil „Empire” a clasat producţia pe locul 30 în topul „Celor mai bune 50 de show-uri din toate timpurile”. De asemenea, în 2006, „Dexter” a urcat pe locul al treilea în topul producţiilor care s-au bucurat de cele mai multe recenzii pozitive.

Serialul nu s-ar fi bucurat poate de acelaşi succes dacă nu l-ar fi avut pe Michael C. Hall în rolul principal. Actorul american în vârstă de 38 de ani este atât de convingător în rolul justiţiarului nemilos pe care-l interpretează, încât unii oameni îl ocolesc atunci când îl întâlnesc pe stradă.

„Unii oameni se tem de mine”

Aşa cum însuşi actorul mărturiseşte, nici el nu-şi explică reacţia publicului: „Mă întreb de ce unii oameni se tem de mine. Sincer, chiar mă întreb de ce, adică au vreun motiv să se comporte aşa? În general, lumea îşi exprimă en tu ziasmul faţă de serial şi faţă de personajul Dexter şi vor să fie siguri că vor mai urma şi alte episoade. Asta este foarte încurajator. Însă ceea ce am remarcat la ei este faptul că se simt mereu vinovaţi că se identifică şi că le place acest personaj”.

De asemenea, Michael nu se sfieşte să recunoască faptul că, pe măsură ce acţiunea serialului înaintează, el se ataşeazădinceîncemai mult de criminalul căruia îi dă viaţă pe micul ecran.

LUNI, 23.45, Pro TV
MARŢI-JOI, 23.15, Pro TV