Evenimentul Zilei > Actualitate > Sergiu Radu: „Ma ajuta viteza”
Sergiu Radu: „Ma ajuta viteza”

Sergiu Radu: „Ma ajuta viteza”

Romanul a izbutit sase goluri in Bundesliga.

Energie Cottbus este dependenta de romanii Sergiu Radu si Vladut Munteanu. Sambata, in prima etapa a returului din Bundesliga, Energie a invins Borussia Monchengladbach, scor 3-1. „Schija” a izbutit o „dubla”, iar Vladut – un gol si o pasa decisiva. Sergiu Radu ne-a dezvaluit ieri cum a ajuns orasul Cottbus la picioarele romanilor.

EVZ: Cum ar fi aratat Energie fara tine si fara Vladut?
Sergiu Radu:
Noi doi am dat 13 goluri, din totalul de 21 marcate, dar toata echipa a muncit. E important pentru noi, fiindca, de exemplu, Borussia Monchengladbach a marcat in tot campionatul 14 goluri. Noi am avut un aport decisiv, dar cel mai important a fost ca nu ne-am accidentat si am jucat constant. Aceasta victorie e foarte importanta. Practic, a fost un meci de sase puncte, fiindca si Borussia este in zona minata.

Dar sunteti pe locul zece, la cinci puncte deasupra liniei…
E putin, trebuie sa strangem puncte, fiindca in ultimele sapte- opt etape o sa intalnim toate echipele care se bat pentru titlu si pentru locurile din cupele europene. Va fi foarte greu.

Cum te descurci cu fundasii duri din Bundesliga?
Ii depasesc in viteza, nu ma bag eu la dueluri cu ei. Oricum, e mai greu sa dai gol pentru o echipa mica, asa cum e Energie. Ma avantajeaza si faptul ca multe echipe folosesc sistemul cu apararea in linie si pot sa fug printre fundasi.

Intr-o perioada pareai plafonat la FC National. Te asteptai la „explozia” de la Cottbus?
Si la National mi-am facut datoria si am dat o caruta de goluri. Cand am venit aici am gasit alta motivatie si am luat-o intr-un fel de la capat. As putea spune chiar de la zero. Si mi-a iesit.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: