Fost tehnician la echipele franceze Toulouse şi Brive, Lairle (52 de ani) va semna un contract pe doi ani. „Acordul urmează să fie semnat pe 18 mai. Vom organiza şi o conferinţă de presă în care îl vom prezenta oficial”, a spus Petrache.

Obiectivul pentru noul selecţioner al „stejarilor” este calificarea la Cupa Mondială din 2011, din Noua Zeelandă. „Şansele sunt mari să obţinem această calificare”, a completat preşedintele FR Rugby.

Calificarea la Cupa Mondială de rugby, competiţie de la care România n-a lipsit niciodată, se obţine în urma rezultatelor din Cupa Europeană a Naţiunilor (CEN). Echipele clasate pe primele două locuri vor accede direct la turneul final din Noua Zeelandă, în timp ce selecţionata de pe locul al treilea va merge la baraj.

După încheierea turului, „stejarii” sunt pe locul patru în CEN, cu nouă puncte, primele trei poziţii fiind ocupate de Georgia (14 puncte), Rusia (13 puncte) şi Portugalia (12 puncte). Programul partidelor din retur n-a fost încă stabilit. 

Reprezentativa tricoloră a rămas fără antrenor principal în luna martie, când federaţia a reziliat contractul neozeelandezului Ellis Meachen.
Franţa şi Scoţia vin la Bucureşti

Începând cu 12 iunie, stadionul „Arcul de Triumf”, din Bucureşti, va găzdui turneu care se va desfăşura sub egida International Rugby Board, forul mondial care guvernează sportul cu balonul oval.

La această competiţie, pe lângă naţionala României, vor mai fi prezente Scoţia, Franţa, Italia, toate trei participante la Turneul celor Şase Naţiuni, precum şi Uruguay şi Rusia. Turneul de la Bucureşti se va desfăşura sub titulatura „IRB Nations Cup”.