Senatul a aprobat privatizarea Automobile Craiova

Senatul a aprobat privatizarea Automobile Craiova

Plenul Senatului a adoptat, astăzi, proiectul de Lege privind privatizarea Automobile Craiova, aprobând astfel preluarea acestei societăţi de către compania Ford, la cererea preşedintelui Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vlădescu.

Proiectul a fost a aprobat, cu 56 de voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.             Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, le-a spus senatorilor că "la Craiova nu se produce nimic, iar cei 3.700 de angajaţi stau şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei".

El a completat că, în urma preluării societăţii de către Ford, se vor construi 300.000 de maşini şi de motoare pe an, se va dubla numărul de angajaţi ai Automobile Craiova, se vor crea 30.000 de noi locuri de muncă în industriile conexe şi se vor cheltui anual în economia românească aproximativ un miliard de euro.              "Există o largă majoritate, dacă nu o unanimitate, de la sindicatele locale la parlamentari, nu există nicio contestare a acestui proiect de privatizare", a spus Voicu.

Deşi, fostul preşedinte al Comisiei de privatizare, senatorul PRM Carol Dina, a cerut amânarea dezbaterii acestui act normativ până când Comisia Europeană va transmite un răspuns asupra privatizării Automobile Craiova, actualul preşedinte al comsiei, Sebastian Vlădescu, a precizat că autorităţile române sunt "optimiste" cu privire la răspunsul Comisiei Europene, astfel că trebuie să se ofere companiei Ford posibilitatea de a începe procedurile de preluare, din luna martie. "Viteza de realizare a investiţiei este o problemă vitală", spus Vlădescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional în cazul acestui act normativ fiind Camera Deputaţilor.

(13:12)