"Ar fi o dramă pentru separarea puterilor. Nu mi se pare nici logic, nici firesc. Vorbim de un aspect fundamental al statului de drept", a declarat vicepreşedintele Senatului pentru ziare.com.
"E de aşteptat ca Parlamentul să se conformeze deciziei Justiţiei. Mi se pare o chestiune normală, firească, e vorba e separarea puterilor în stat. E normal că vor exista nemulţumiri, dar e sentinţa definitivă, ea trebuie tratată ca atare", a spus Filip. Acesta a mai precizat că nu crede că USL va lua o decizie de a se opune revocării mandatului senatorului liberal. "Nu cred că va exista un asemenea punct de vedere la nivelul USL. Ar fi în afara prevederilor constituţionale", declară el.
Mircea Diaconu are un verdict definitiv de incompatibilitate din partea Justiţiei, după ce a fost, în acelaşi timp, senator şi director al Teatrului Nottara. Deşi aceasta ar presupune încetarea mandatului, Diaconu, membru PNL, a obţinut mai multe amânări din partea colegilor săi de la Senat. Ultima a fost chiar luni, când plenul Senatului, care avea pe ordinea de zi situaţia sa, nu a putut începe şedinţa din lipsă de cvorum.
CITIŢI ŞI:

  • ALEGERI 2012. ANI va contesta în instanţă o nouă candidatură a lui Mircea Diaconu la Parlament
  • ANI cere, din nou, revocarea lui Mircea Diaconu din Senat
  • Incompatibilul Mircea Diaconu a mai căpătat o amânare. "Părinţii patriei" au lipsit de la apel