Şeful Pfizer aruncă bomba: Va fi gata în luna martie. E anunțul anului pentru toată lumea

Şeful Pfizer aruncă bomba: Va fi gata în luna martie. E anunțul anului pentru toată lumea Sursa: arhiva EVZ

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că un vaccin împotriva variantei Omicron va fi gata în luna martie. Mai mult, oficialul spune că nu este sigur dacă va mai fi nevoie de al patrulea vaccin.

Pfizer va produce dozele pentru a fi gata în cazul în care țările doresc vaccinurile, dar Bourla a remarcat că nu este clar dacă este necesar un vaccin care vizează variantele sau cum va fi utilizat exact. Mai precis, spune că nu este clar dacă va fi necesară vaccinarea cu a patra doză.

„Speranța este că vom realiza ceva care va avea o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că protecția actuală împotriva spitalizărilor și a bolilor severe - este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale atâta timp cât aveți, să spunem, a treia doză”, a spus Bourla.

Ce spune dr. Anthony Fauci despre un eventual vaccin împotriva Omicron

Luna trecuta, Anthony Fauci, consilierul medical șef al Casei Albe, a spus că nu vede nevoia unui vaccin specific pentru Omicron. „Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva Omicron”, a spus el. „În acest moment, nu este nevoie de un booster specific variantei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a combate noua variantă, Fauci, a încurajat oamenii să-și facă injecțiile de rapel: „Mesajul rămâne clar: dacă nu sunteți vaccinat, vaccinați-vă și, în special, în arena omicronului, dacă sunteți complet vaccinat, faceți-vă vaccinul de rapel”, a spus el.

Mai recent, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au aprobat doze de rapel ale vaccinului COVID-19 de la Pfizer-BioNTech pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, ceea ce face ca aproximativ 5 milioane de copii să fie acum eligibili pentru vaccin.

Studiu-bombă: Vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt cu doar 10% eficiente în prevenirea infectărilor cu Omicron

Datele reale din Regatul Unit au arătat că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt cu doar 10% eficiente în prevenirea infectărilor cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă încă o protecție bună împotriva bolilor severe, a constatat studiul.

Directorul Moderna: Guvernele se pregătesc să vaccineze regulat populația

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat luni pentru CNBC că lucrează la un booster pentru această toamnă care vizează Omicron și va intra în curând în studii clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, deoarece acestea pregătesc vaccinarea regulată împotriva virusului.

Israelul a pus la dispoziție o a patra doză de vaccin Pfizer și BioNTech persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, persoanelor cu sisteme imunitare compromise și lucrătorilor din domeniul sănătății. Israelul a descoperit că o a patra doză de vaccin crește anticorpii care protejează împotriva virusului de cinci la o săptămână după administrarea vaccinului, scrie cnbc.