Evenimentul Zilei > International > Șeful ISIS, MESAJ care dă FIORI. Urmează NOI ATACURI SÂNGEROASE | VIDEO
Șeful ISIS, MESAJ care dă FIORI. Urmează NOI ATACURI SÂNGEROASE | VIDEO

Șeful ISIS, MESAJ care dă FIORI. Urmează NOI ATACURI SÂNGEROASE | VIDEO

Liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat un apel la revoltă în Arabia Saudită și a promis atacuri în Israel, potrivit unei înregistrări audio publicată on-line sâmbătă, scrie AFP.

Liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat un apel la revoltă în Arabia Saudită şi a promis atacuri în Israel, potrivit unei înregistrări audio publicată on-line sâmbătă, scrie AFP.

Această înregistrare este prima după şapte luni şi a fost postată pe reţelele sociale Twitter şi Telegram, a informat centrul de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Ea a fost făcută publică într-un moment în care SI se confruntă cu probleme militare în Siria şi Irak.

În această înregistrare de 24 de minute, Abu Bakr al-Baghdadi critică vasta coaliţie de 34 de ţări a cărei înfiinţare a fost anunţată la 15 decembrie de Arabia Saudită pentru "a combate terorism.

"Ei au anunţat recent o coaliţie (…) fals numită şi au afirmat că scopul acesteia este de a combate califatul", proclamat de SI în teritorii din Siria şi Irak, a menţionat liderul grupării.

"Dacă această coaliţie ar fi islamică, ar fi adus victoria şi ajutorul său poporului din Siria", a afirmat el.

Liderul SI, care cu prilejul unor înregistrări anterioare a atacat virulent Riadul, i-a îndemnat pe saudiţi "să se revolte" împotriva conducătorilor lor.

Abu Bakr al-Baghdadi a ameninţat că va ataca Israelul, afirmând că SI "nu a uitat nicio clipă Palestina".

Prima şi singura apariţie publică a lui Abu Bakr al-Baghdadi a avut loc în vara lui 2014 în oraşul irakian Mosul.